Senaste nyheter
Hem / Katt / En katt på vift

En katt på vift

En katt lämnades kvar på tåget igår kväll. Nu söker polisen efter ägaren.

kattenpolisen-bild
Foto: Polisen Linköping

Igår kväll, söndag upptäcktes en ensam katt på tåget som anlände till Linköping 20:47. Att katten fanns på tåget redan på Stockholms Central berättar en passagerare som såg buren med den kvarlämnade sötnosen. Den har ju inte kunnat gå på själv eftersom den satt i en bur så någon måste antingen ha glömt katten eller helt enkelt velat bli av med den. Trots att den är id-märkt har man ännu inte lyckats få tag på ägaren eftersom ägaren inte har registrerat själva id-märkningen . Inlägget hade delats  på Facebook över 12000 gånger efter att det skrevs om katten igår så förhoppningsvis ska någon höra av sig. Katten har haft en bra natt hos polisen där den blev omhändertagen på bästa sätt, med både mat och vatten. Den blev såklart också klappad och kelad med.

Katten har nu flyttats
Eftersom polisen inte kan behålla katten någon längre tid har den nu flyttats till Slaka djurhem i Linköping. Där väntar katten på att ägaren ska höra av sig. Om ingen vill kännas vid katten kommer den att placeras om. Vimeddjur fick en pratstund med Annelie Daging  på Slaka djurhem och hon beklagar att man som kattägare inte tar sig råd att betala registreringsavgiften. De arbetar nu aktivt med att det ska bli lag på att redan när veterinären id-märker betalas registreringsavgiften på plats och det blir veterinären som betalar in avgiften till Svenska Kennelklubben. På så sätt skulle man komma runt problemet med att alla katter inte blir registrerade.

Saknar du en katt
Om din katt kommit bort kan du vända dig till polisen genom att ringa 114 14. Du kan också anmäla katten försvunnen på Djur- id  och skriva en efterlysning på deras Facebooksida.

 

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Katter får hjälp av World Animal Protection

Katter har varit människans följeslagare i århundraden och bara i Sverige finns det över en …

Hoppa till verktygsfältet