Senaste nyheter
Hem / Katt / En riktig katthjälte

En riktig katthjälte

Tidigt en morgon när Annie Narvefors låg och sov höll, hennes mobiltelefon på att fatta eld. Hade det inte varit för hennes katt Nalle så vet man inte hur det slutat.
En riktig katthjälte

Väckte på ett ovanligt sätt
Det var lördag och väckarklockan var ställd på fem eftersom Annie Narvefors skulle upp och jobba. Annies katt snöbengalen Nalle brukar väcka Annie när väckarklockan ringer de dagar hon arbetar morgon. I vanliga fall brukar han se till att jag vaknar genom att öppna och smälla igen skåpluckorna och ibland om jag är riktigt trött peta med tassarna på mina tår, berättar Annie Narvefors för Vimeddjur. Men denna morgon var annorlunda, han var på mig med tassarna över mitt ansikte. Fast jag puttade bort honom så fortsatte han.

När Annie irriterat vände sig om kände hon doften av bränd metall och plast. Hon kvicknade då snabbt till och drog ur mobilladdaren från kontakten.

Hyllad för sin hjälteinsats
Nalle blev naturligtvis rikligt belönad efteråt. Nya leksaker – och favoritgodiset Dreamis. Senare på kvällen åt vi räkor tillsammans, säger Annie Narvefors.
Nalle blev också utnämnd till årets hjältekatt 2015.
Efter att matte gjort ett inlägg på Facebook om Nalles insats har han fått en drös med beundrare och har idag en egen Instagram. Snowbengal.Nalle

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Katter får hjälp av World Animal Protection

Katter har varit människans följeslagare i århundraden och bara i Sverige finns det över en …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet