Senaste nyheter
Hem / Hund / Enya räddade förmodligen mannens liv

Enya räddade förmodligen mannens liv

Sent i lördagskväll när Daniel Broström var ute med sin hund Enya på deras kvällsrunda gjorde hon något hon inte brukar – hon sprang ifrån sin husse. Det räddade förmodligen livet på en berusad kille.

Enya räddade mannens liv

Enya som är av rasen cane corso och Daniel gick en sen kvällspromenad i Mariestad. Enya är en mycket snäll 50 kg tung vakthund. Hon är lugn och stabil, men den här kvällen gjorde hon något som är ovanligt för henne. – Jag brukar släppa henne lös så att hon får springa av sig lite, börjar Daniel berätta.

Räddade förmodligen mannens liv
-Enya brukar aldrig springa iväg från mig, så jag blev mycket överraskad när hon på den vanliga kvällsrundan plötsligt satte fart mot en skogsdunge, berättar Daniel. Jag sprang efter och vid en cykelväg kom jag i fatt henne.

Låg i skogsdungen
Där stod hon och tittade på en man som låg med ansiktet halvt begravt i snön. Den kvällen var det -3 grader ute och mannen hade varken jacka, mössa eller vantar på sig. Jag försökte få kontakt med honom men jag lyckades inte först.
Mannen som var väldigt berusad kunde med lite hjälp till slut resa sig upp. Efter ett tag kvicknade han till så pass att han kunde tala om var han bodde.  Daniel hjälpte honom hem och fick en kram som tack för hjälpen.

Det är Enya som ska tackas
-Det är Enyas förtjänst att vi fann mannen den här kvällen.  Hade jag inte släppt henne lös så hade det kunnat gå riktigt illa, fortsätter Daniel.

Enya har inte blivit uppfostrad på något speciellt sätt, utan bara med vanlig träning. Rasen Cane Corso är känd för att vara just lugn, läraktig och stabil. En hund blir vad man uppfostrar den till, men tyvärr så är många rädda för större hundar.

Som belöning fick Enya lite extra god mat och massor med kramar, avslöjar Daniel.

Kort fakta om rasen:
Rasnamnet betyder ”försvarare och väktare av gården”
Egenskaper: stabil, vaksam och uppmärksam, med en hel del vaktinstinkt
Cane corso är en medelstor till stor hund, robust och kraftig men ändå med elegans.

Läs hela rasbeskrivningen här.

 

 

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet