Senaste nyheter
Hem / bloggportal / Foder till Afrikansk Pygméigelkott

Foder till Afrikansk Pygméigelkott

Det här är mina tankar om vad en Afrikansk Pygméigelkott skall äta.

bild

När de gäller Afrikanska Pygméigelkottar så finns det en del foderråd på nätet. Dom flesta råder till att ge igelkottarna någon light variant av torrfoder eftersom igelkottar har lätt för att gå upp i vikt. Tyvärr är lightvarianterna oftast fyllda med spannmål eller majs vilket jag absolut inte vill fodra mina katter med och kände även att varför skulle jag ge något sånt till min igelkott? Jag upplevde att mina katter blev pluffsiga av lightfoder men när vi bytte till spannmålsfritt foder så höll de sig i bra hull.

Jag har gått på min egen magkänsla samt läst på mycket om vad igelkottar äter i det vilda. Som basfoder har jag valt att ge min Afrikanska Pygméigelkott ett kattfoder som heter Porta 21 sensible. Det innehåller inget spannmål men är inte fettsnål. Min igelkott är inte det minsta tjock och hon pigg & glad. Sen får hon även insekter och får smaka på någon grönsak eller frukt ibland som godis.

I naturen är igelkottar insekstätare men äter även fågelägg, musungar och liknande.

 

Visa att du gillar oss

Om heidi

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Hoppa till verktygsfältet