Senaste nyheter
Hem / Hund / Frida ger relationstips för hund

Frida ger relationstips för hund

Frida Åkesson är en tjej med stort djurintresse. Här ger hon dig sina fyra bästa tips på hur du får en bra relation med din hund.

tips på tillitsövningar för hund

Hunden Lillan är en stor sankt bernhardstik och Roxy är en Papillon/powder pufftik som bor ute på landet tillsammans med Frida och hennes sambo. Att bygga upp en sund och bra relation till sin hundar är viktigt och här får vi fyra tips på vägen.

Ha  roligt

Ha roligt tillsammans är Fridas första tips. Lek med din hund ofta bara för att det är kul  utan att ställa några krav. Gör i ordning en picnik med något smarrigt till dig och hundarna och tillbringa några härliga timmar i skogen. Ta gärna med hundens favoritleksak. En annan mysig sak man kan göra för att bygga upp relationen är att åka och bada. De flesta hundar gillar vatten.


Träning & aktiviteter!

Att träna med sin hund stärker relationen mellan hund & ägare. Kom ihåg att ha tålamod och inte skälla på hunden om den gör fel, utan berömma när den gör rätt. Det är viktigt att berömma i exakt rätt ögonblick. Vill man kan man ta hjälp av en klicker. Träning kan vara t.ex kontaktövningar, agility, dogparkour, vardagslydnad, rallylydnad.

Våga ha regler!

Det är viktigt med tydliga regler.

Vissa kanske tycker ”men hon/han är så liten och söt” men alla hundar behöver tydliga regler och detta försämrar inte ens relation till sin hund!

Båda våra hundar har tydliga regler som de fått lära sig och det mår de bara bra av att ha. Bara för att hunden inte får ligga i sängen eller hunden inte får göra vissa saker betyder det inte att relationen mellan hund & ägare försämras.

Tillit och trygghet mellan hund & ägare!

Det är viktigt att hunden kan lita på dig och känna sig trygg med dig som ägare, men även du måste kunna lita på din hund. En tillitsövning kan vara t.e.x massage. Hunden kan tycka att det är lite konstigt i början och ha svårt att koppla av, men efter några gånger lär den sig att lita på dig och njuter av situationen. Skvallerträning är en annan form av tillitsövning. Det går ut på att hunden ska tala om för dig när något händer och rapportera. (t.e.x vid ett hundmöte).Man kan ta en godis och lägga mellan läpparna, titta hunden i ögonen och träna hunden på att vilja ta den.

Hur man vinner en hunds tillit och får hunden trygg skiljer sig mellan individer.
Ni hittar Fridas blogg här!

 

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet