Senaste nyheter
Hem / Gnagare / Gör din kanin rumsren

Gör din kanin rumsren

 

Gör din kanin rumsren.
Kaniner är renliga djur och lika lätta att få rumsrena som en hund eller katt. Det sägs att kaninen är ett renligare djur än katten. Det kan vara en bra investering att köpa en kanintoalett, oavsett om din kanin kommer bo fritt i hemmet eller i en bur. Placerar du en kanintoalett i buren förenklar det rengöringen av buren avsevärt. Kanintoalett kan du köpa i din zoo handel. En kanin i bur gör oftast sina behov i ena hörnet. Där kan du ställa toaletten för att få den att förstå var den ska uträtta sina behov. Har du kaninen fritt i hemmet bör du ha fler lådor, så att toaletten blir lätt att hitta. Alla kaniner bajsar inte i låda utan använder den enbart till att kissa i. Om din kanin bajsar utanför lägg i pluttarna i lådan, så att kaninen förstår att den även ska bajsa där. Skulle det ske ett  misstag utanför lådan, rengör och spruta på lite parfym.

Du kan börja toaletträna din kanin redan när du får hem den vid åtta veckors ålder . Ställ en kattlåda med spån och lite kaninspillning i på ett väl synligt ställe och släpp ut din kanin. Börja med att sätta kaninen i lådan. Beroende på hur stor bostad du har kan det behövas fler lådor.

Skulle kaninen kissa någon annanstans ska du inte bestraffa den. Lyft snabbt över den till lådan. Se till att få bort lukten där kaninen uträttat sitt behov utanför buren, kanske med parfym.

Det är viktigt att toaletten hålls ren.

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Frost hittades ute i kylan – då ryckte djurpatrullen in

Djurpatrullen är en nystartad organisation som hjälper till att förena bortsprungna djur med sina ägare. Organisationen …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet