Senaste nyheter
Hem / Katt / Han riskerade sitt eget liv för att rädda kattens!

Han riskerade sitt eget liv för att rädda kattens!

Alla hjältar kommer inte med slängkappa och trikåer. Det är Richard Christianson ett stort bevis på. Han såg en katt på motorvägen, och han riskerade sitt eget liv för att rädda kattens, när andra bara åkte förbi och lämnade den åt sitt öde. 

När Richard Christianson körde på motorvägen lade han märke till en livrädd och blodig katt som klamrade sig fast i mittenräcket på motorvägen. Han visste direkt att han måste rädda katten. Han ringde olika djurhjälpsorganisationer men de sa att det var för farligt att rädda katten eftersom den var i mitten av motorvägen och bilar åkte förbi i full fart. Men Richard kunde inte överge den rädda och skadade katten. Han bestämde sig för att själv rädda den, han riskerade sitt eget liv för att rädda kattens! Katten verkade lättad över att se Richard och hoppade upp i hans armar och började spinna.

Han tog katten till Arizona Humane Society för vård. Katten som döptes till Freeway fick stanna där 30 dagar för att återhämta sig. Under dessa dagar hann Freeway bli opererad två gånger. När han var så pass frisk så han kunde lämna Arizona Humane Society så blev han hämtad av ingen mindre än sin räddare Richard som numera är hans husse eller som han själv säger  till Vimeddjur –Yes I’m his daddy! freeway

Video från själva räddningen! Vi varnar känsliga tittare för starka bilder. 

Heidi Purmonen
heidi@vimeddjur.se

Visa att du gillar oss

Om heidi

Kolla in detta också :)

Katter får hjälp av World Animal Protection

Katter har varit människans följeslagare i århundraden och bara i Sverige finns det över en …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet