Senaste nyheter
Hem / Hund / Hundens dag på Edsbergs slott i Sollentuna

Hundens dag på Edsbergs slott i Sollentuna

I söndags firades Hundens dag på Edsbergs slott i Sollentuna och i slottsparken. Det bjöds på ett riktigt hundväder, men det verkade inte bekymra varken besökare eller utställare. Kanske berodde det på att hundmänniskor är vana att vistas ute i ur och skur.

Först ut var polishundföraren Daniel Sjöström med sin polishund  Law.

Polishunden Law med Daniel

Law kommer från Jurassics kennel och är sex år gammal. Han är utbildad patrullhund, och har en tilläggsdressyr i form av narkotika- och vapensök. Daniel visade först visade upp ren allmänlydnad och olika förflyttningsövningar. Daniel och Law  fortsatte sedan hundens dag med att visa hur ett saksök går till. Det  innebär att polishunden skall leta efter och markera ett föremål som luktar människa, alltså ett föremål som någon tagit i. Det är viktigt att hunden inte vidrör föremålen, allt för att undvika att eventuell bevisning förstörs.

Därefter visade Daniel upp ett narkotikasök i fordon, där  hade han gömt två påsar brunt heroin i karossen på sin tjänstebil. En påse var gömd innanför fälgen på vänster framhjul, och en påse var gömd på höger sida innanför tanklocket. Även här är det viktigt att hunden inte vidrör föremålen, dels ur bevissynpunkt, men framförallt ur säkerhetssynpunkt då det kan vara farligt för hunden att få i sig narkotika. Den stora skillnaden mellan narkotikasöket och saksöket är att narkotikapåsarna placerats ut med hjälp av tänger för att undvika människovittringen. Hunden är med andra ord lärd att leta efter doften av själva preparatet.

Sedan var det dags för hundar utan hem att berätta om sin verksamhet. Hundar utan hem är en ideell organisation som omplacerar svenska och irländska hundar. Några hundar som sökte egna hem hade valts ut och visades upp och de som gick i eventuella hund köpartankar kunde efteråt vända sig till organisationen för mer information.

Watson
Watson kommer ursprungligen från Irland
Piffi
Hunden Piffi är en av dem som söker nytt hem
Hundar utan hem
Taski & Joe

Olika tävlingar hade arrangerats som: Vem är mest lik sin hund och bästa roligaste hundtricket. Här är några av dem som tog hem titeln. Det hela avslutades sedan med prisutdelning.

Johanna och Robbie var en av dem som tog hem titeln – mest lik sin hund.

Mest lik sin hund
Johanna & Robbie
Mest lik  sin hund
Mest lik sin hund

 

Bästa tricket
Bästa tricket

 

Glada representanter från Djurmagazinet var där med sina papegojor.

Djurmagazinet

Sollentuna Veterinärklinik var även de på plats och visade upp sig.

Sollentuna Veterinärklinik

Maria Fabach

maria@vimeddjur.se

 

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Bilsemester i Sverige - här kommer lite tips

Bilsemestra med hunden – här kommer lite tips

Först och främst kan det bli väldigt varmt i en bil och grundregeln är att aldrig lämna sin hund i bilen. Inte ens för att springa in i affären. I en bil som står stilla stiger värmen väldigt fort och alla är inte medvetna om hur fort det går, därför kan man inte påminna ofta nog om detta. Hundar svettas inte på samma sätt som vi människor.

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet