Senaste nyheter
Hem / Hundraser – grupp 3 / Bullterrier

Bullterrier

Bullterrier

 


När bullterriern blev presenterad så kallades den ”The new bullterrier” eftersom den skiljde sig från den då kända rasen ”bull and terriers” som var en kombination av olika terrierraser och bulldog. Rasen godkändes av engelska kennelklubben 1887.

Användningsområde
Bullterriern är en ren sällskapshund.

Hälsostatus
Rasen har vissa problem med immunologiska och genetiska defekter. Rasklubben har utarbetat ett hälsoprogram med rekommendationer av årliga tester av avelsdjuren där man testar för patella, linsluxation, njurar, hjärta och hud.

Utseende & skötsel
Rasen finns i två varianter varav den ena är miniatyr bullterrier, där mankhöjden max får vara 35,5 cm. Rasen är kraftigt byggd och muskulös. Något som är speciellt för rasen är det äggformade huvudet och den konvexa nosryggen. Godkända färger är helvit med svarta eller tigrerade fläckar, två- eller trefärgade med svart, brindle (tigrerad), röd eller fawn där vit färg inte är dominerande. Pälsen är lättskött.
Bullterriern är läraktig, vänlig, intensiv men egensinnig och kräver en hel del av sin ägare så man bör vara väl förbered när man skaffar en bullterrier och sätta sig in i hur rasen fungerar.

 

 
 
*Denna hundrasbeskrivning är framtagen med hjälp av Svenska Kennelklubben och med deras tillstånd.

 

Visa att du gillar oss
Hoppa till verktygsfältet