Senaste nyheter
Hem / Hundraser – grupp 3 / Norwichterrier

Norwichterrier

Norwichterrier ”arbetade” i östra England på 1800-talet på gårdarna som råtthund och hos studenter och hästuppfödare i landskapet Norfolk blev den mycket populär. Av den engelska kennelklubben blev rasen godkänd 1932 och fick namnet norwichterrier. Det fanns två olika sorter av rasens utseende, både hängande öron och ståndöron. 1964 delades rasen och den med ståndöron fick behålla namnet. Hunden med hängande öronen fick namnet norfolkterrier. Avelsmässigt hade man hållit raserna ifrån varandra redan på -30 – talet, då var de redan olika raser.

Användningsområde
Norwichterrier har som uppgift att vara en trevlig sällskapshund, vilket är dess viktigaste uppgift.  Tack vare sin följsamhet och sitt sätt att lära sig lätt, finns det individer som tävlat i hundsporterna lydnad och agility, och även viltspår.

Hälsostatus
Enstaka fall av katarakt (ögonsjukdom) förekommer, men annars anses rasen vara frisk.

Utseende och skötsel
Norwichterrier är mycket lättlärd, pigg, orädd, glad och älskar alla. Rasen anses inte vara skällig men den har en viss jaktinstinkt. Med andra hundar bråkar den sällan. Den är mycket anpassningsbar och kan anses lämplig även som förstagångshund. Norwichterrier fostras med en fast och vänlig hand och man behöver inte bli arg.  Det är en terrier och den lär sig snabbt att utnyttja situationer till sin fördel.

 

 

 

*Denna hundrasbeskrivning är framtagen med hjälp av Svenska Kennelklubben och med deras tillstånd.
 

 

 

Visa att du gillar oss
Hoppa till verktygsfältet