Senaste nyheter
Hem / Hundraser – grupp 3 / Sealyhamterrier

Sealyhamterrier

Sealyhamterrier blev under mitten av 1800-talet framavlad till gryt och småviltsjakt på godset Sealy Ham i Wales. Kapten Edwards ville ha var en liten vit terrier som inte skulle förväxlas med grävlingar när de jagade i gryt på hans ägor. Den engelska kennelklubben godkände rasen 1910.

Användningsområde
Sealyhamterrier är en utmärkt hund som sällskap, till olika aktiviteter som spår, agility, lydnad och skogspromenader. Som den sällskap och familjehund den är tycker den gärna om att ligga i soffan mysa.

Hälsostatus
Rasen är en relativt frisk ras

Egenskaper/ utseende
Sealyhamterrier är en viljestark charmig och sympatisk hund. Den är också robust, aktiv och vänlig. Den älskar sin familj och är en trogen kamrat. Den har korta ben och är kraftigt byggd. En rektangulär hund som är mycket proportionerlig till i sin lilla kropp. Den är ca 31 cm i mankhöjd och vikten är ca 8–9 kg. Färgen är vit med citronfärgade, bruna eller grävlingsfärgade tecken på huvud och öron. För att förhindra att pälsen ska tappa sin glans måste man regelbundet borsta och trimma och ta bort lösa hår.

 

*Denna hundrasbeskrivning är framtagen med hjälp av Svenska Kennelklubben och med deras tillstånd.
Visa att du gillar oss
Hoppa till verktygsfältet