Senaste nyheter
Hem / Hundraser – grupp 3 / Skotsk terrier

Skotsk terrier

Skotsk terrier utvecklades i Scottland p 1700-talet. De användes till att jaga kanin, utter, räv och grävling. 1808 erkändes rasen av engelska kennelklubben och 1901 kom den första Skotsk terriern till Sverige.

Användningsområde
Nu för tiden är en  skotte främst en sällskapshund. Den är aktiv  och älskar friluftsliv med dagliga långpromenader i skogen.

Utseende/skötsel
Skotsk terrier  är Tillgiven, lekfull och lojal mot sina ägare. Skotsk terrier är  en liten kompakt hundras med medellång päls i två hårlag, som består av strävt täckhår ytterst och underull under. Hunden gillar långpromenader i skotsk terrier  eftersom den främst används som sällskapshund. Den kan även tränas i de flesta hunsportsgrenar.  Skotsk terrier är en  rejäl hund med korta ben och  en muskulös kropp. Det är en stor hund i ett litet format  Vikt är enligt rasstandarden 8,5–10,5 kg och mankhöjd är 25–28 cm. Färg som är godkända  är svart, vetefärgad eller brindle i alla nyanser.Pälsen ska bestå av tät underull och strävt täckhår, tålig päls som står mot de flesta väderförhållanden.

Hälsostatus
Inga kända rasbundna sjukdomar  rasen blir ganska gammal  ca 13-14 år

 

 

 
*Denna hundrasbeskrivning är framtagen med hjälp av Svenska Kennelklubben och med deras tillstånd.
Visa att du gillar oss

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet