Senaste nyheter
Hem / Hundraser – grupp 3 / Welsh Terrier

Welsh Terrier

 

Welshterrier har sitt ursprung ur den äldre rasen old english black tan terrier  redan på 1700 talet finns hundrasen på foxhoundkennlarna. Den lilla  svart rödrödbruna terriern är  enkel att göra med robust och  självständig den tjänstgjorde i gruvdistrikten som  småviltshund, pälsen var tålig mot smuts och väta.

 

 Welsh Terrier

 

Användningsområde
Den trivs än i dag som grythund men den används oftast som hundsports hund och eller sällskapshund. Den kräver en konsekvent och rättvis ägare. Dvs tydlig  uppfostran och är ingen nybörjare hund.

Hälsostatus
Det har komit på tal att mentaltesta rasen frekvent för att få mer stabila hundar angående tempramentet. klåda och allergi förekommer  samt epelepsi .

Utseende skötsel
En självständig ras, en  stor hund i litet format, Rasen har ett kvadratiskt huvud,  pälsen är strävhårig och måste trimmas ca 4 gånger per år.Färgen är svart med rödgul tanteckning, men även svartgrå rödmelerad med rödgul tanteckning kan uppträda också i rasen.Mankhöjd maximalt 39 cm och vikt ligger oftast på 9–9,5 kg både för tikar och hanhundar.

 

 

*Denna hundrasbeskrivning är framtagen med hjälp av Svenska Kennelklubben och med deras tillstånd.
Visa att du gillar oss
Hoppa till verktygsfältet