Senaste nyheter
Hem / Hundraser – grupp 7 / Perdigueiro portugues 

Perdigueiro portugues 

Perdigueiro portugues har sitt ursprung i Portugal där den redan på 1400-talet utvecklades från andra stående fågelhundsraser till de nuvarande utmärkande egenskaperna. Perdigueiro portugues fick sina karaktärsdrag och spridning av uppfödare som samarbetade. Under 1900-talets början pågick ett avelssammarbete mellan olika uppfödare. Det var under 1900-talet som det pågick ett avelssamarbete mellan olika uppfödare.

Användningsområde
Detta är en utpräglad jakthund som har avlats fram för detta syfte. Deras natur  är vänligt och lugnt, den är öppen för nya intryck  men något arrogant  mot andra hundar. Det är en alert hund som arbetar lätt under en längre tid och är livfulla. Den samarbetar bra med sin  matte / husse.  Rasen är lämplig som jaktkamrat vid fågeljakt.

Hälsostatus
Då Perdigueiro portugues finns i mycket få exemplar i Sverige, har man inte funnit några utmärkande rasbundna sjukdomar.

Utseende/skötsel
Mankhöjden är ca 56 cm för hanar och 52 cm för tikar. Hanarna väger 20-27 kg och tikarna 16-22 kg. Det är en halvstor  och avlång kroppsstorlek. Den är stark och rör sig med snabbt är  ambitiös  i sin framtoning. Färgen är olika nyanser av gul, enfärgad eller med vita tecken. Den korta, sträva, täta, hårda, tjocka pälsen saknar under ull och är väldigt lätt att underhålla.

*Denna hundrasbeskrivning är framtagen med hjälp av Svenska Kennelklubben och med deras tillstånd.
 

 

Visa att du gillar oss
Hoppa till verktygsfältet