Senaste nyheter

Bolognese

Bolognese är en antik dvärghundsras som har sitt ursprung i Bologna i Italien. Rasen var populär redan under  1100- talet och 1200- talet.  Madame de Pompadour, Katarina den Stora av Ryssland och kejsarinnan Maria Theresia av Österrike har alla haft en eller flera bolognese.

Användningsområde
Bolognese är en ren sällskapshund. De är glada, lättlärda, trofasta och mycket kloka. Den är något reserverad mot främlingar. De har sedan länge uppskattats för sin vaktförmåga.

Hälsostatus
Rasen är frisk och har inga rassjukdomar.

Utseende/skötsel
Mankhöjden för hanar är 27–30 cm och för tikar 25–28 cm. Vikten är 2,5–4 kg. Den är lätt i kroppen och liknar en högställd, gleslockig och oklippt bichon frisé. Det rekommenderas att bada rasen var tionde dag för att hålla den ren. Det är bra att borsta varje dag för att undvika jobbiga tovor i pälsen.  När en hundtrimmare ser pälsen på en bolognese vill den gärna ”ta tag” i pälsen som ska vara ren och tovfri men får inte ha mer avanserade frisyrer. Rasen   har ganska högt ansatta öron, stor och svart nosspegel, mörkt ockrafärgade, runda ögon, halvlång nos och dito hals. Pälsen är lång, mjuk och rent vit, utan tecken eller nyanser. Klorna är svarta.

 

 

*Denna hundrasbeskrivning är framtagen med hjälp av Svenska Kennelklubben och med deras tillstånd.
Visa att du gillar oss

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet