Senaste nyheter

Chihuahua

Man tror att chihuahuan levde i vilt tillstånd i Mexico där man fångat in och utvecklat dem vidare. De finns dock äldre chihuahua liknande hundar på målningar och även skelett har funnits på Malta och Egypten så rasens ursprung är inte säkert.

Användningsområde
Rasen är en sällskapshund. Även om det är en liten ras är det en aktiv hund som älskar att följa med på aktiviteter. En Chihuahua passar såväl till agility som till härliga skogspromenader. Chihuahua försvarar sin flock och det hörs när den gör det.

Hälsostatus
Det är en liten frisk ras och några särskilda rassjukdomar finns inte men man undersöker avelsdjuren för patella luxation. Patellaluxation innebär att knäskålen (patella) kan förflyttas (luxera) från sin normala position.

Utseende/skötsel
Chihuahuan är världens minsta hundras, den kan väga allt från 500 g till 3 kg. Det finns en långhårig och en korthårig variant. Pälsen är relativt lättskött. Den långhåriga varianten bör kammas ett par gånger i veckan för att undvika tovor. Chihuahuan mår precis som alla hundar bra av motion och en sund uppfostran.

 

 

*Denna hundrasbeskrivning är framtagen med hjälp av Svenska Kennelklubben och med deras tillstånd.

 

 

 

 

   

 

Visa att du gillar oss
Hoppa till verktygsfältet