Senaste nyheter

Papillon

Papillon finns avmålad redan på 1500-talet,  men kallades då Veronesespaniel. Den hade då hängande öron. Det fransk-belgiska rasnamnet papillon betyder fjäril på franska.

Användningsområde
Papillon är ett trevlig sällskapshund som förekommer i två rasvarianter papillon och  phalène. Den är lättlärd och livlig och passar bra till agility och lydnad. Den har lätt för att smälta och passa in i olika miljöer och anses vara en intelligent hund. Den är även populär för att den är så charmfull och glad men ändå tuff.

 

Hälsostatus
Denna ras anses som frisk och uppnår ofta en hög ålder. Den har dock ett hälsoprogram hos Svenska Kennelklubben mot PRA (ögonsjukdom), men problemen är små  inom rasen. Patella (lösa knäleder) förekommer, så hundar i avel bör undersökas innan parning.

 

Utseende & skötsel
Papillon är  ger ett vackert och elegant uttryck. Öronens form liknar en fjäril och där den silkiga vita pälsen är bottenfärg och består av fläckar som är tillåtna i alla färger. Kroppen och benen ska huvudsakligen vara vita. Pälsen saknar underull men är riklig och typiskt för rasen är att den är glänsande.
Mankhöjden bör ligga på ca 28 cm.

 

 

 

*Denna hundrasbeskrivning är framtagen med hjälp av Svenska Kennelklubben och med deras tillstånd.

 

 

Visa att du gillar oss
Hoppa till verktygsfältet