Senaste nyheter
Hem / Övrigt / Husdjursmässan – mötesplatsen för barnfamiljer med djurintresse

Husdjursmässan – mötesplatsen för barnfamiljer med djurintresse

Djurälskare och barnfamiljer samlas på Kistamässan för att gå på husdjursmässan. Funderar du på att köpa ett husdjur är Husdjursmässan det perfekta stället att botanisera runt på. Inga djur säljs där, för att undvika spontanköp, men kontakter knyts till olika uppfödare. Det finns många djur som ingår i kategorin husdjur. På mässan fanns Igelkottar, katter, hundar, kor, höns, ormar, papegojor, illrar och kaniner m.m.

 

Kistamässans Husdjursmässa 2012 vänder sig till de med djurintresse och många barnfamiljer var på plats i år. För de som funderar på att köpa husdjur är Husdjursmässan ett gyllene tillfälle att träffa olika utställare och uppfödare och lära sig lite mer och ställa frågor. Här knyts kontakter. Dock kan inga djur köpas på mässan, detta för att undvika spontaninköp.

 

Husdjursmässan

I fårhagen klipptes fåren och barnen fick sedan karda ullen. Av ullen fick barnen sen göra små leksaksmöss b.la. Bara fantasin sätter gränser.

 

Husdjursmässan

Kaninhoppningen var en populär gren. Barnen flockades omkring kaninerna som satt utanför banan i väntan på att tävla.

 

Husdjursmässan Iller

 

 

Husdjursmässan

 

Ponnyridningen var ytterligare en populär station. För 40 kronor fick barnen rida två varv runt i ”manegen”. En inhägnad med höns fanns också.

Husdjursmässan klapphagen

 

För den som var nyfiken på ormar, fanns det en monter med kräldjur. Där kunde man få hålla i en orm och föreviga ögonblicket med ett fotografi. Vissa terrarier var markerade med varningsskyltar eftersom de innehöll giftormar!

 

En mexikansk rödknäad spindel besökte husdjursmässan.

 

Ingen behövde gå hungrig från Kistamässan. Där fanns ett café för den som bara ville fika både för den som ville fika och en restaurang som längtar efter riktig mat. Man kunde också mumsa på glass, godis och brända mandlar.

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet