Senaste nyheter
Hem / Hund / Importera en hund från Spanien

Importera en hund från Spanien

 

norsborg-lokala-kennelklubb-008Hon bestämde sig genast för att hand om den endast fyra veckor gamla valpen. Det var dock en hel del att tänka på innan Nelly fick följa med till Sverige. Men hur går det då till att importera en hund från Spanien. 

Jag träffar Matilda och Nelly på Himmelska Hundar, som är ett av de få caféerna i Stockholm där hundar också är välkomna. Vi slår oss ner vid ett ledigt bord. Nelly hälsar glatt på de andra hundarna och hoppar sedan upp i sin mattes knä. Kärleken mellan Matilda och Nelly går inte att ta miste på.

Matilda har hunnit med en hel del i livet redan. Efter gymnasiet gjorde hon lumpen på Lw6 i Halmstad, där idén väcktes att få göra utlandstjänstgöring inom FN.

Kärlek vid första ögonkastet

Det dröjde ett år efter lumpen tills Matilda fick en tjänst i Kosovo. Under tiden reste hon till Gran Canaria för att arbeta som servitris och bartender. En ledig dag åkte hon och en väninna upp i bergen. De stannade till vid en glasskiosk för att beundra utsikten. Bakom kiosken fanns en kartong med hundvalpar, smutsiga, magra och ca fyra veckor gamla.

-Jag förälskade mig genast i en av dem, berättar Matilda.

Nästa gång hon besökte kiosken tog hon med sig en spansktalande vän för att kunna göra sig förstådd med damen som arbetade där. Matilda fick reda på att det var en vildhund som hade fött valparna, och hon beslöt sig för att ta med sig valpen hon förälskat sig i till Sverige.

Rabiessprutor och blodprov

Hon stoppade valpen i en låda och begav sig till en djuraffär och köpte allt vad man kunde tänka sig. Efter det togs Nelly till veterinären, som konstaterade att hunden hade mask, loppor och kryp i öronen. Nelly fick två rabiessprutor. Efter 120 dagar och två blodprov fick Nelly ett pass, där veterinären intygade att Nelly var frisk och kunde åka med Matilda till Sverige.

När Matilda åkte till Kosovo under sex månader fick Nelly bo hos Matildas mamma. Nu bor Nelly återigen tillsammans med sin matte Matilda, som läser juridik i Stockholm.

Maria Fabach
info@vimeddjur.se

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet