Senaste nyheter
Hem / Hund / Kamphundsboken

Kamphundsboken

Kamphundsboken är en faktabok om de hundar, som i media oftast framställs som så kallade ”mördarhundar”.  Huvudförfattaren Irene Westerholm är utbildad etolog & hundinstruktör, hon  har specialiserat sig på just kamphundsraserna. I dagens samhälle är ordet kamphund ett väldigt laddat ord och till och med kamphundsägare skyr att använda ordet eftersom media vänt det till något negativt som klingar lika med aggressiv.

kamphundsboken

Kamphundsboken kommer i rättan tid och vänder på begreppet. En kamphund är en hund som avlats i generationer just för att inte vara aggressiv. Hur kunde det gå så fel för kamphundens rykte och är de hundar som i media framställs som kamphundar egentligen riktiga kamphundar? Kamphundsboken  reder ut begreppen och förklarar kamphundens historia från dåtid till modern tid.

För att förstå kamphundarna behöver vi också acceptera deras ursprung och ta tillvara alla de goda egenskaper kamphunden har. Precis som jakthundar har jaktlust, vallhundar har vallust så har kamphunden en kamplust. Men kamplusten är inte synonymt med att slåss utan en stark vilja att arbeta. I boken presenteras flera olika hundsporter som passar kamphunden bra och gör att den får utlopp för sin kamplust.

En kamphund hyser en stor kärlek för människan och en vilja att vara till lags. En bra aktiverad och uppfostrad kamphund är en underbar och kärleksfull familjemedlem, men man får heller inte glömma bort kamphundens envishet och styrka.

Kamphundsboken glorifierar inte kamphunden, men får oss att på pedagogiskt sätt förstå att dessa hundar inte är några monster.

I dagens samhälle borde egentligen de  allra flesta läsa boken. För de allra flesta har en åsikt om kamphunden!

*För att boka eller beställa boken klicka här

Heidi Purmonen

heidi@vimeddjur.se

Visa att du gillar oss

Om elin

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet