Senaste nyheter
Hem / Katt / Kan katter bli stressade av att klappas?

Kan katter bli stressade av att klappas?

Kan katter bli stressade av att klappas? Det påstår internationella djurbeteendespecialister som har gjort en studie om kattens stressnivåer. Specialisterna klappade katterna och man testade stressnivåerna innan och efter att katterna klappats.

Testresultatet visade att ingen av katterna egentligen tyckte om att bli klappade. När katterna blev klappade av djurbeteende specialisterna utsöndrade de hormoner som är länkade till ångest. De katter som visade mest att de tolererade klappandet visade sig bli mest stressade.
katter blir stressade av att klappas

Testet var sponsrat av Ceva Animal Health som är ett stort företag inom djurhälsa. Man testade också om katter i flerkatthushåll visade mer stress men man kom fram till att så var inte fallet. Man kom till och med fram till att katter under två år var mer stressade om de levde i ensamkatthushåll än i flerkatthushåll.
Dock kan man undra om testet verkligen visar rätt resultat, kan det ha med att göra att katterna blev klappade av en främmande person?

Maria Fabach
maria@vimeddjur.se

 

Visa att du gillar oss

Om heidi

Kolla in detta också :)

Katter får hjälp av World Animal Protection

Katter har varit människans följeslagare i århundraden och bara i Sverige finns det över en …

2 kommentarer

  1. Ja jag tror inte att de blir stressade av att bli klappade, mina katter älskar det! De kommer själva och vill bli klappade och njuter verkligen 🙂

  2. Har aldrig märkt av stress på min katt när jag klappar henne. Hon är verkligen en riktig kelgris som njuter

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet