Senaste nyheter
Hem / bloggportal / Kanin och Hare

Kanin och Hare

Hejsan!
Nu hade jag tänkt att skriva lite om skillnaden mellan en hare och en fluffkanin! (Med fluffkanin menar jag Lejon och liknande raser)

HAREN:
Haren är lite smalare och har längre framben och längre öron. Haren kan ha lite mer humör än en vanlig kanin, så man bör vara kaninvan innan man tar sig ann en hare! Självklart finns det undantag, vissa harar är jättesnälla och gosiga. Men det är somsagt vanligare med lite humör hos dom.. Vissa harar har inte något speciellt humör utan är bara väldigt spralliga! Det är nog det som gör att harar inte brukar vara några vidare goskaniner. När man har en hare eller en harkorsning kan man tänka på att en hare gärna vill ha mycket utrymme och mycket saker att göra! Då kan man gärna lägga in någon kaninleksak eller en höboll med en plinga på. Harar kan vara bra lämpade till kaninhoppning!

Villeman

Fluffkaninen:
Fluffakninen är framavlad som goskanin, så det är för det mesta det bästa valet för en barnfamilj! Dom är inte lika ”krävande” och dom är oftast JÄTTEGOSIGA! Däremot är Lejonhuvade kaniner oftast inte så bra till hoppning, men såklart finns det undantag där också! Jag själv hoppar med en Lejonhuvad, men det är än så länge bara mini klasser och det kan dom flesta kaniner hoppa! Till hoppning kan däremot Lejonhuvad Dvärgvädur vara ett bra alternativ! Men det är för att en lejonhuvad dvärgvädur är nästan exakt lika i kroppen som en dvärgvädur (dvärgväduren är den mest använda kaninen inom kaninhopnning) det som skjiljer en Lejohuvad Dvärgvädur och en dvärgvädur är pälsen, som är mer lik den lejohuvade kaninens!

Hamlet (som tävlar i mini i kaninhoppning)

//Emilia från Kaninkidz :)

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Hoppa till verktygsfältet