Senaste nyheter
Hem / Katt / Kattens dag på Doctrivet

Kattens dag på Doctrivet

Kattens dag firades på många olika håll i Sverige i helgen. Syftet med denna speciella dag är att uppmärksamma och lyfta fram kattens betydelse i samhället.

Kattens dag

Kattens dag förenar kattmänniskor och företag och belyser ett av våra viktigaste husdjur – katten.  Det finns ca  100.000 hemlösa katter i Sverige. Trots att katthemmen gör ett enastående arbete, genom att ta hand om och placera katter utan hem, så finns det fortfarande många katter som lever under förhållanden som är helt under all kritik. En av katthemmens viktigaste uppgifter är att förändra människors syn på katter. Få dem att förstå att en katt är ett åtagande och ett ansvar, som varar i många år. Går man några år tillbaka kallades de katter som övergavs av sin ägare för sommarkatter, då det var vanligast att de övergavs efter sommaren. Man skaffade kanske ett kattunge till början av sommaren och tog med den ut till lantstället. När sommaren tog slut blev katten kvar, då ägaren åkte tillbaka in till stan. Idag överges katter året runt –  sommar som vinter.

Ett av ställena som det var full aktivitet på i lördags var Doctrivet. De bjöd på en gratis hälsoundersökning och i samband med det fick den undersökta katten med sig en välfylld goodiebag hem. Det bjöds på adventsfika, tipspromenad och olika slags tävlingar.

Kattens dag
Grundarna bakom Doctrivet

Kattens dagNågra av företagen som var där för att berätta om sin verksamhet var Djurambulansen.

Kattens dag

Två katthem –  Södertälje katthem och Katthemmet i Vaxholm fanns på plats.

Kattens dag

Agria var där.

Kattens dag

Kattens dag

Maria Fabach

maria@vimeddjur.se

Fotograf: Peter Ulving

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet