Senaste nyheter
Hem / Katt / Katter får hjälp av World Animal Protection

Katter får hjälp av World Animal Protection

Katter har varit människans följeslagare i århundraden och bara i Sverige finns det över en miljon. På Kattens dag 8 augusti visade kontoret i Nya Zeeland hur katter fått hjälp av organisationen.

Tidigare i år drabbades Sri Lanka av översvämningar och jordskred. Katastrofhjälpsteamet var snabbt på plats för att hjälpa djur och se hur mycket ytterligare hjälp som behövdes. En av dem som fick hjälp var denna vackra hemlösa katt, som fanns i Malabe, en förort till Colombo.

Sri Lanka June 2017

I början av förra året drabbades Ecuadors västkust av en jordbävning. Den orsakade stor förödelse och landet utfärdade undantagstillstånd. Leonardos hus kollapsade och han oroade sig för sina kattungar Alejandra och Lucia. Samarbetsorganisationen Fundación Rescate Animal Ecuador kunde se efter katterna tills Leonardo kunde återvända hem. 

När cyklonen Pam nådde önationen Vanuatu i mars 2015 gjordes en stor insats för djuren. En av dem som fick hjälp var kattungen Crystal, som behandlades för ett ben hon brutit under stormen.  

Inför OS i Rio fick de hemlösa djuren hjälp medan OS-byn byggdes. Under tiden som OS pågick samarbetade World Animal Protection med lokala organisationer som Dr. Alessandra CITAVET, för att rädda och ta hand om hemlösa katter och hundar. 

gives an interview to WAP staff at the Citta Vet pet clinic/ Maracana Venue/ Deodoro Olympic venue in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, June 8, 2016.(Hilaea Media/Dado Galdieri)

Dado Galdieri

I april i år efter ihållande regn drabbades flera delar av Peru av jordskred och översvämningar. Flera organisationer samarbetade med lokala myndigheter i Piuraregionen i norra Peru för att ge mesta möjliga veterinärhjälp och mat åt 11 000 drabbade djur, inklusive katter.

Katter och andra djur är viktiga för att människor ska kunna återhämta sig efter katastrofer. Varje dag borde vara Kattens dag.

Text och foto: 

Lise-Lott Alsenius
Kommunikationsansvarig
World Animal Protection Sverige

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Kattens sovplats – hur vill katten ha det?

Kattens sovplats bör vara placerad någonstans i hemmet där det är lite avskilt. Så att …

Hoppa till verktygsfältet