Senaste nyheter
Hem / Katter / Katter / Kattraser / La perm

La perm

Det startade på en körsbärsfarm våren 1982 i Oregon, USA. Uppkomsten till vad som skulle bli la perm uppstod en spontan mutation i en koloni ladugårdskatter. I en kull på sex stycken föddes en kattunge naken med tydligt tabbytecken i blått. Åtta veckor senare hade kattungen börjat få päls som var mjuk och lockig. Vid fyra månaders ålder var Curly som katten kallades full med lockig mjuk päls. Curly fick så småningom en egen kull där alla fem ungar föddes nakna. Rexgenen från Curly var dominant och ärvdes både av hanar och honor. Där började Curlys ägare Linda Koehl intressera sig för avel och döpte rasen till La perm.
Laperm

Utseende
La perm är en medelstor och elegant katt. De är muskulösa med höga ben. Huvudet är något kilformat. Lite längre än bred. Nosen är mediumlång, bred och rak. Den har en lätt inbuktning vid nosroten. Öronen är medelstora. De uttrycksfulla ögonen är mandelformade och kan ha vilken färg som helst. Svansen är avsmalnande och lång. 

Temperament
En la perm vill vara med sina människor. Det är inte mycket man får göra utan sin la perms hjälp. Det är en vänlig och intelligent katt. De gillar att apportera och gå i koppel.

Sjukdomar
Rasen är sund och frisk.

Källa: Nordiska rexringen 

Visa att du gillar oss

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet