Senaste nyheter
Hem / Katter / Katter / Kattraser / Ragdoll

Ragdoll

Ragdollen framavlades i Kalifornien från flera olika raser. Historierna är lite olika men det sägs att det är vit långhårig Huskatt, Helig Birma, Burma och Perser i grunden.
Ragdoll - Brun Bicolor

Utseende
Ragdolls är massiva och stora katter, med kraftig till medelkraftig benstomme. När ragdollen vuxit färdigt väger en hona ca 3,5-5 kg och en hane ca 6-9 kg. De växer långsamt och är oftast inte fullvuxna fören vid 3 års ålder. Ragdollens päls är medellång till lång, silkig och oftast lättskött eftersom den saknar underull. Godkända färger är brunt, creme, blå, choklad, lila, röd och sköldpaddsfärgad. Ögonfärgen är alltid blå.

Temperament
Ragdollen slappnar av i famnen likt en trasdocka där av namnet. De vill vara med där det händer saker och är mycket sällskapliga. Elaka rykten säger att ragdollen inte skulle känna smärta, antagligen har dessa rykten uppstått av ragdollens otroligt vänliga lynne. Men har man av misstag t.ex. trampat sin ragdoll på svansen så finns det inget tvivel om att de känner smärta precis som vilken annan katt som helst.

Sjukdomar
Ragdollen är en sund ras med få sjukdomar, men seriösa uppfödare testar för PKD och HCM, eftersom dessa sjukdomar är de bland de vanligaste på katter över lag oavsett ras.

Visa att du gillar oss

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet