Senaste nyheter
Hem / Katter / Katter / Kattraser / Sokoke

Sokoke

Sokoke är en naturlig kattras som endast hittats på Kenyas kust. De allra första sokokekatterna hittades vid Watamu området. Det är en liten fiskeby vid Arabuko-sokokeskogen som gett rasen dess namn.

Utseende
Benen är långa, smala och muskulösa. Pälsen har ingen eller väldigt lite underull. Pälsen ligger tät och ligger tätt intill kroppen. Nosen är av medellängd, rak och tegelstensfärgad. Tassarna är ovala och trampdynorna svarta eller bruna. Svansen är medellång, tunn och formad som en piska. Ögonen är stora, mandelformade och sitter brett isär. Öronen är medelstora. De är bredare vid basen och spetsen är rundad.

Temperament
Sokoken är en mycket sällskaplig katt med flockbeteende. De trivs allra bäst när de får ligga i en stor hög tillsammans. Människorna i familjen ingår så klart också i flocken och sokoken visar stort intresse för vad man gör. Jaktinstinkten är stark och de älskar att leka för att få utlopp för den. 

Sjukdomar
Eftersom sokoken upptäcktes så sent som 1978 så har rasen utvecklats under lång tid utan mänsklig påverkan. Det naturliga urvalet har gjort rasen väldigt frisk utan kända genetiska sjukdomar.

Källa: Sokoke rasring

Visa att du gillar oss

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet