Senaste nyheter
Hem / Katt / Kattfamiljen

Kattfamiljen

Att få göra något som man är bra på. Att hitta sin egen nisch. Det är många som drömmer om det, men inte vågar ta steget fullt ut. Att satsa på sitt stora intresse och grunda ett företag, som man dessutom kan försörja sig på.

kattfamiljen shop

Bloggen

Heidi Purmonen är en av dem som har vågat ta steget mot sin dröm. Sedan tre år tillbaka driver hon kattfamiljen.se, där hon bloggar om allt som rör katter. Bloggen är mycket välbesökt och Heidi får ofta frågor från oroliga kattägare. En del frågar t.ex. hur de ska göra för att få sin katt att sluta kissa i sängen. Det händer att att hon får sjukdomsrelaterade frågor. En kattägare har t.ex. hittat en knöl på sin katt och Heidi hänvisar då vidare till en veterinär. Eftersom hon varken kan känna eller se katten och inte är veterinärutbildad, vore det fel att försöka yttra sig i den frågan.

Tanken med hennes blogg är att förmedla vilken underbar och rolig familjemedlem katten är, men också att höja kattens status. Heidi har fyra katter. Hugo, som är en hittekatt. Eddie är en korsning mellan Perser, Norsk Skogkatt och Huskatt. Theodore och Luna är av rasen Ragdoll. Heidi har tävlat med Luna och vunnit fina priser. Det är tänkt att Luna ska bli avelshona. Heidi har Luna  på foder från Hallongläntans ragdoll och efter tre kullar övertar Heidi ägarskapet.

Kattutställning - Luna

Olika individer

Heidis fyra katter är alla olika till sättet. Theodor är alphahannen i familjen. Eddie är särskilt beroende av matte och tycker inte om förändrade rutiner, som t.ex. när matte reser bort. Heidi utövar klickerträning med sina katter. Tre av katterna kan göra high five. De lärde sig fort, Hugo lärde sig det på en dag. Jag la en kattgodis i handflatan och när Hugo la sin tass på godiset, säger jag high five, berättar Heidi. Den sista som lärde sig var Luna, hon är lite mer okoncentrerad.

Självbevarelsedriften hos en Ragdoll är inte lika stark som hos t.ex. huskatten, (försvars och jaktinstinkt). Blir de utsatta för fara är det inte säkert att de försvarar sig, fortsätter Heidi. Mina katter är innekatter, men däremot tar jag gärna en skogspromenad med dem. Theodor går helt lös och har ständigt koll på var jag är. De andra katterna har jag i koppel.

Kattfamiljen shop - HugoKattfamiljen shop

Kattshoppen

Efter att ha bloggat länge bland kattfolk började en affärside’ utvecklas. Tanken om en webbshop föddes och kattfamiljen shop grundades. Heidi säljer allt från digitala febertermometrar till kattgodis. Den populäraste varan är en klösmöbel. Den är hög men tar samtidigt inte så stor plats. Heidi importerar varor från Tyskland och USA, men köper också in varor från Sverige. Hon letar alltid efter de bästa produkterna. Jag är kräsen säger hon. Efter att ha tillbringat mycket tid ute på webben bland olika forum och bloggar, vet jag vad kattägare vill ha. Jag har produktkoll, konstaterar hon.

När jag var sju år bodde vi på landet i Småland, minns Heidi. En dag dök det upp, en katt vid vårt hus. Den var skygg och undernärd. Jag började mata den, vilket mina föräldrar var emot – jag var ju för ung för att ta ansvar för katten. Jag fortsatte att sköta om den – köpte kattmat för min veckopeng. Mina föräldrar insåg tillslut, att det inte gick att göra något åt min kärlek till katten. Den fick flytta in och blev en medlem av familjen. Ja, så började det och på den vägen är det.

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

En kommentar

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet