Senaste nyheter
Hem / Katt / Kattcafe’ öppnar i Sverige

Kattcafe’ öppnar i Sverige

Kattcaféer har blivit populära i ett flertal olika länder och nu kommer det även
till Sverige. Dirk Lüders och Petra Mellblom står bakom och såklart nio fikasugna
katter.

Det kan finnas flera olika anledningar till att kattälskande människor inte kan ha en egen katt. Allergi inom familjen, man kanske reser ofta eller helt enkelt att livssituationen för tillfället inte passar in med det ansvar som följer. Om man ändå vill ha katt i sitt liv, kan man snart boka en timme katt och passa på att ta en fika.

Idén uppkom när Dirk pratade med sin vän i Manchester där konceptet redan finns. Att skapa en  plats där människolösa katter och kattlösa människor kan möta varandra. Det ska vara en mötesplats för människor som vill ha katter i sin vardag samtidigt som de tar en fika.

Crowdfunding kickar igång
Efter ett års planering körs nu en Crowdfunding kampanj med start 26 oktober och 30 dagar framåt. ( du hittar den här. )Där kan allmänheten bidra med en liten summa var för att stödja uppstarten. Planen är att öppna caféet Catcorner i Stockholm efter årsskiftet. Det kommer att vara öppet för allmänheten första
månaden och katterna kommer sakta slussas in en i taget. Efter det får besökarna boka tid genom onlinebokning.

9 katter får lyxliv
Petra är djurvårdare och en av hennes uppgifter är att få katterna att trivas tillsammans.
-Det finns flera olika träningsformer för att få katterna att acceptera varandra, berättar Petra. Det gäller att ta det väldigt lugnt eftersom katterna kan vara väldigt revirmarkerande. Är man som människa lugn blir djuren lugna.
Men det gäller också att hitta katter som kan tänkas passa ihop. Man kommer att välja de nio katterna med omsorg. Tanken är att katterna ska vara en av de ca 150 000 hemlösa som finns i Sverige och man hoppas på att kunna samarbeta med flera olika organisationer för att kunna avlasta flera katthem lite. De katter som blir utvalda har ett liv i lyx att vänta och kommer att stanna på cafét. – Nej cafékatterna kommer inte att kunna adopteras, säger Petra. Vi vill inte slussa ut och in nya katter utan bygga upp en harmonisk grupp. Däremot kan vi hjälpa till att tipsa om olika kattstall.

Bestämda godisstunder
På menyn kommer det finnas lättare sallader och smörgåsar som beställs färdigt.
-Att laga mat med nio katter som är runt omkring sig som klättrar överallt innebär en säkerhetsrisk, därför har vi valt att beställa färdigt. Det som blir över och fortfarande är fräscht har vi tänkt ge bort till någon förening som kan se till att det kommer till nytta.
Vad det gäller katterna så har de ingen egen meny.
– Då skulle våra gäster förmodligen köpa godsaker till dem hela tiden, men däremot har vi tänkt ha två fasta tider varje dag då man som gäst får ge katterna lite godis, säger Petra.

Dirk och Petra har få enormt mycket positiv respons hittills och deras budskap är tydligt.

Adopt dont shop!

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Kattens sovplats – hur vill katten ha det?

Kattens sovplats bör vara placerad någonstans i hemmet där det är lite avskilt. Så att …

Hoppa till verktygsfältet