Senaste nyheter
Hem / Lantbruksdjur / Kosläpp på Björksättra gård!

Kosläpp på Björksättra gård!

I söndags morse samlades ca 4000 personer på Björksättra gård för att se årets höjdpunkt för korna: Kosläppet.

Stämningen var glad och förväntansfull både bland barn och vuxna när Björksättra gårds kor skulle ut för första gången i år. Förutom att se kosläppet kunde man prova bland annat ostar och honung. Det gick att tävla i hästskokastning och fråga bonden om man var nyfiken på hur allt går till på en bondgård. Arla bjöd alla besökarna på kanelbulle och mjölk.

koutsläpp honung

Vimeddjur pratar med Alexandra Lindberg Saez med döttrarna Flisan och Astrid samt jack russelterriern Alissa. De berättar att de hittade informationen om kosläppet på Arlas hemsida. De har varit på bondgård tidigare med skolan. Familjen har egna djur som består av en jack russelterrier och två kaniner. Hela familjen tycker att det roligaste på gården var kosläppet.

koutsläpp

Vi träffar även pappa Jonas Lindbeck med sonen Ludwig. De berättar att de hittade informationen om kosläppet på mjölkpaketet. De har besökt en bondgård tidigare. Familjen har inga egna djur. Ludwig tyckte det roligaste på gården var att mata kossorna med hö. Jonas tyckte att järnverkstaden var väldigt spännande.

koutsläpp

På gården finns bonden från granngården, Frans Åhman på plats. Det är han som håller i stationen fråga bonden. Han berättar löpande bland annat om vad korna äter, dricker, hur det går till i ladugården och vad man kan få fram för produkter från kossornas mjölk. Syftet med fråga bonden är att människor ska få en chans att ställa frågor om korna. Det är mest vuxna som frågar, konstaterar Frans.

fråga bonden koutsläpp

Årets kosläpp på Björksättra gård blev en succé!

Heidi Purmonen
heidi@vimeddjur.se
Foto: Christian Wreming

Visa att du gillar oss

Om heidi

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet