Senaste nyheter
Hem / Katt / Manifestation mot kattmorden

Manifestation mot kattmorden

Djurvännerna i Högsbo har fått nog och den 13 april hålls en stor manifestation för att få slut på kattmorden.

manifestation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På  lördag planerar de boende att sätta på sig morrhår och svans. För att stoppa det meningslösa våldet hålls en manifestation på torget. Initiativtagare är tillsammans Lotta Lagerström, Michelle Lagerström och Therese Svensson. Lotta  var en av de första som fick sin katt överfallen – som tur var överlevde katten. 750 namn har samlats in i en namninsamling där man kräver att dessa fall ska prioriteras av polisen. Man hoppas på att polis kommer att finnas på plats för att kunna föra en bra dialog och att listan då kan lämnas över.

Karl RosenQvist som är manifestationsvärd, har även han förlorat sin katt i det meningslösa våldet. Hans katt Birk fick magen uppskuren och blev därefter placerad på en pakethållare med en postipplapp med en glad gubbe på sig. Fem katter har nu fallit offer för kattplågaren och de boende är rädda att själva bli utsatta för våld. Under manifestationsdagen kommer det finnas plakatmålning, människor som klär ut sig till katter och kakor med kattmotiv.

Våldet har eskalerat och nu måste det tas på allvar. En stor namninsamling pågår och på Stoppa kattvåldets facebooksida kan man ladda ner affischer att skriva ut för att hjälpa till att sprida informationen vidare.

 

På internet har olika människor hängts ut som ”skyldiga”. Det är inget vi uppmuntrar, säger Lotta. Vi strävar istället efter ett så bra arbete som möjligt med polisen. Därför har vi bjudit in dem på lördag. Tanken är att invånarna ska kunna lämna sina tips och kunna ställa sina frågor direkt till polisen.

Med manifestationen vill vi ge folk hopp, försöka vända smärtan som våldet orsakar till hoppfullhet och styrka, säger Lotta.

Maria Fabach

maria@vimeddjur.se

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Hoppa till verktygsfältet