Senaste nyheter
Hem / Katt / Moderat ombudsman hotar att avliva sin katt på grund av resa

Moderat ombudsman hotar att avliva sin katt på grund av resa

Moderat ombudsman hotar att avliva sin katt på grund av resa. På fredagen mottog Södertälje katthem ett mail som fick personalen att haja till lite extra.

I semestertider är de inte ovanligt att katthemmet får förfrågningar om omplaceringar men det som fick personalen att reagera mer än vanligt var att mailet kom från en person som är moderat ombudsman, alltså aktiv politiker och dessutom hotar med att avliva katten om ingen omplacerar den innan augusti månad. Mailet var skickat från personens arbetsmail för moderaterna.

Personen skriver i mailet att katten kommer bli avlivad om ingen är villig att omplacera katten innan augusti månad då ägaren skall i väg på en tre veckors resa. Katten beskrivs som mycket kelig och mysig då den gärna vill ligga i knät. Trots detta verkar inte politikerns samvete påverkas. Katthemmet reagerar över att ägarens resa verkar gå före kattens liv, när det ändå finns alternativ till avlivning som t.ex. kattpensionat. På ett kattpensionat skulle katten få bra omvårdnad medan ombudsmannen är på sin resa.
Moderat ombudsman hotar att avliva sin katt på grund av resa
Arkivbild. Katten på bilden har  ingenting med händelsen att göra. 

Kanske skulle det även införas ”körkort” för att bli kattägare?

Heidi Purmonen
heidi@vimeddjur.se

Södertälje katthem startar kattpensionat, läs mer här!

Visa att du gillar oss

Om heidi

Kolla in detta också :)

Katter får hjälp av World Animal Protection

Katter har varit människans följeslagare i århundraden och bara i Sverige finns det över en …

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet