Senaste nyheter
Hem / Övrigt / Några av historiens mest lojala hundar

Några av historiens mest lojala hundar

I samarbete med MB Peco medija

Hundar är verkligen människans bästa vän. Här är några exempel på hundar vars lojalitet har blivit historiska. Känner du till något till hund som vi borde lägga till i listan?

Hachiko – en vän för livet
Det här är en film baserad på en sann händelse som värmer många hjärtan. Hachiko var en hund somföddes i Odake, Japan. Hachiko och hans husse blev oskiljaktiga; varje dag väntade Hachiko på sin husse vid stationen i Tokyo efter att han hade slutat jobbet. Men en dag kliver aldrig husse av tåget (han gick bort) men Hachiko återvänder ändå, varje dag, i tio år för att invänta att hans husse ska återkomma. Hachiko blev en lokal kändis med flera japaner som gav han mat och klappade honom medan han väntade på sin husse. Hans sista andetag togs på järnvägsstationen. Idag finns Hachiko i form av en staty i Shibuya, Tokyo, och är en populär mötesplats för lokalbor.

Zanjeer: Mumbais beskyddare
Hundar är kända för sin extremt duktiga förmåga att känna minsta doft som vi människor inte kan känna. Och en av de bästa hundarna genom tiderna var labradoren Zanjeer i Mumbai, Indien, som hjälpte poliskåren att upptäcka explosiva föremål. Genom sin livstid sniffade han fram över tre ton dynamit, över 250 handgranater, och över 6500 ammunition som har räddat tusentals liv. När han trafiskt gick bort i cancer vid åtta års ålder fick han en officiell hjälte-begravning av poliskåren.

Bobbie – världens längsta återföreningsresa
En familj åkte på semester till Illinouis 1923 med sin border collie kallad Bobbie men tyvärr lyckades hunden springa bort och hittade aldrig tillbaka innan familjen var tvungen att återvända hem till Silverton i delstaden Oregon. Trots detta så hittar Bobbie tillbaka hem till familjen – sex månader senare och 450 mil senare. Andra lojala hundar kan du hitta i några av de casinospelen med hundtema hos Unibet. Greyfriars Bobby Terriern Bobby var en hund i Edinburgh som blev känd för att han trofast vaktade sin husses grav i
hela 14 år innan han gick bort år 1872. Idag finns det en staty som även den är en känd
turistattraktion. Vid hundens grav, som ligger intill husses, så lägger folk än idag hundleksaker såsom
godis och träpinnar.

I samarbete med MB Peco medija

Foto: Pexels

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

De två sista dansbjörnarna i Nepal är nu räddade

De två sista dansbjörnarna i Nepal är nu räddade

I Nepal har de två sista kända dansbjörnarna, två läppbjörnar, räddats under dramatiska former av …

Hoppa till verktygsfältet