Senaste nyheter
Hem / Hund / Nästan hälften av våra hundar är ensamma dagtid- hundrastning kan vara ett alternativ.

Nästan hälften av våra hundar är ensamma dagtid- hundrastning kan vara ett alternativ.

Enligt en undersökning beställd av försäkringsbolaget If är 46 procent av våra hundar hemma ensamma när husse och matte arbetar. Trots att hundar är flockdjur och Länsstyrelsens rekommendation är att  inte lämna en hund ensam längre än sex timmar.

Nästan hälften av våra hundar är ensamma dagtid

Det är inte lätt att veta vad man ska göra med hunden när man måste arbeta. Att lämna ifrån sig sin lilla älskling är ibland lika svårt som att lämna sitt barn på förskolan. Tyvärr så blir många hundar lämnade ensamma alldeles för många timmar.

Hundar är ju flockdjur och behöver ha sällskap. Dessutom behöver de kunna göra sina behov utomhus.
Många löser det hela med att lämna sin hund hos sina föräldrar eller någon annan närstående. Men för den som inte har den möjligheten finns lite olika alternativ.

Dagmatte eller hunddagis är två andra alternativ för en hund som inte tycker om att vara ensam hemma. Det är dock inte alla hundar som passar på hunddagis.

Hundrastning eller Dogwalker, det har blivit väldigt populärt med olika slags hundrastningsföretag. Vanligt är då att hunden hämtas i hemmet och tas med för att få olika aktiviteter och sedan lämnas tillbaka i hemmet. Hundrastning sker ofta med andra hundar i grupp, men vissa företag erbjuder separat rastning vid behov. T.ex. om din hund löper eller om du har en hund som inte går ihop med andra hundar . Förutom att ta hand om din hund när du arbetar, brukar en hundrastare också kunna erbjuda en tjänst där de tar hand om din hund om du är bortrest eller av fysiska skäl inte kan rasta din hund själv.  Vissa erbjuder t.om. passning av smådjur t.e.x. Doggamore.

Försäkringsbolaget IF har gjort en stor undersökning där 3955 personer deltog, varav det var 825 som hade hund.  De som intervjuades under perioden 21 oktober – 2 november 2015  var män och kvinnor över 18 år. Cirka 46% av våra hundägare uppger att de lämnar sin hund ensam när de arbetar, säger Caroline Uliana som är informationschef på IF, till Vi med djur.

 

Var är hunden/hundarna när ingen är hemma på dagtid?
Ensam(ma) hemma 46%
Hos dagmatte 12%
Tas omhand av en ”Dog walker”, det vill säga en person som tar ut hunden på promenad 12%
På hunddagis 7%
Annat 23%

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 21 oktober – 2 november 2015 har sammanlagt 3955 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18+ i Sverige”. 825 svarade att de har hund.

Källa: Försäkringsbolaget If

Yvonne Fabach
vimeddjur@gmail.com

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Hoppa till verktygsfältet