Senaste nyheter
Hem / Häst / Nationaldagen på Skansen

Nationaldagen på Skansen

År 1893 firade man in våren för första gången på Skansen, det gav upphov till Nationaldagen den 6.e juni som vi idag 90 år senare fortfarande firar. Enligt tradition firar nu kungafamiljen Nationaldagen på Skansen, tillsammans med svenska folket.

Skansen och Svenska folket firar Nationaldagen tillsammans på Solliden. Att Skansen just fortsatt att vara festplatsen är inte så konstigt med tanke på att Skansen dels är världens äldsta friluftsmuseum och Stockholms djurpark samt en stor favorit både hos stockholmare och tillfälliga besökare . Gårdagens Nationaldag inleddes på Skansen när Kungafamiljen anlände i den kungliga kortegen, som bestod av  85 hästar. Bredvid den vagnen Kungen och Drottningen satt i, red General löjtnant och hovstallets chef Mertil Melin . Hovstallet har sina historiska rötter i Gustav Vasas tid och dess största uppgift är att planera och genomföra Kungafamiljens resor. Hästarna är stora, rastypiska, ca 170 cm i mankhöjd samt bruna i färgen.

Efter att Kungafamiljen slagit sig ner i publiken, började kvällens festligheter och uppträdanden. Artister som Lill Lindfors, Darin, Loreen och Rickard Söderberg sjöng, dansade och underhöll svenska folket.

 

Foto: Anders Wiggström

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Ridning på ridskola är nu godkänd som friskvård

Lite dyrare sporter som t.ex golf  och ridning har tidigare inte varit något som godkänts …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet