Senaste nyheter
Hem / Hund / Norsborg lokala kennelklubb

Norsborg lokala kennelklubb

Norsborg lokala kennelklubb söder om Stockholm är en trevlig, personlig klubb som välkomnar alla hundar oavsett ras och temperament. Här erbjuds många varierande aktiviteter och träningsformer. Klubbens policy är positiva träningsmetoder, med belöning i form av lek och godis.

 

Norsborg lokala kennelklubb är vackert belägen i ett naturskönt kulturlandskap med sjöar och skogar, ett stenkast från Mälaren. För två år sedan fanns här bara en övergiven fotbollsplan, nu finns en klubb full av aktiviteter och hundentusiaster. Det mysiga klubbhuset inbjuder hundägare att fika och prata hund.

Klubben startade 1995 som Loviseberg hundträning i Huddinge och flyttade 2008 till nuvarande område. Januari 2010 blev den erkänd som lokal kennelklubb av Svenska Kennelklubben. Klubben har  idag ca 130 medlemmar. Att bli medlem kostar 160 kr varav 10 kronor går till Svenska Kennelklubben. Klubben välkomnar alla oavsett hundras.

 

Rallylydnad

pudel

Caroline Ling, som är instruktör för rallylydnad, tar emot mig. Jag får också äran att träffa hennes hund, pudeln Nicke. De tävlar mycket tillsammans.

Att Caroline brinner för det hon håller på med märks direkt. Jag får en introduktion i hur rallylydnad går till. Det är en träningsform som passar den vanliga familjehunden. Idén föddes i USA. Tanken var att uppmuntra fler att träna lydnad och samspel på ett roligt sätt. Föraren följer tillsammans med hunden en bana med skyltar. På varje skylt finns en instruktion i text och bild som förklarar övningen.

Vi går in på träningsplanen för att från närmare håll se hundarna träna. Nicke får hoppa in i bilen som står på parkeringen. Idag tränar de just rallylydnad. Att rallylydnad passar för den vanliga familjehunden blir tydligt här. Det är verkligen hundar i varierande åldrar och raser. Klubben har aktiviteter varje dag utom tisdagar och fredagar. Utbudet är brett: valpkurser, fortsättningskurser, agility, rallylydnad, ringhandling, skotträning och IPO. På lördagar erbjuds även prova-på-rallylydnad.

Hundar från 4 månader är välkomna till Norsborg lokala kennelklubb. Policyn är positiva träningsmetoder med mjuk hantering. Mycket belöning i form av lek och godis, för att hunden ska få ett positivt inlärningssätt. Här hjälps alla åt. Den enorma gemenskapen och sammanhållningen känns i luften. Här känner man sig välkommen.

IPO

 

 

IPO

Till höger om träningsplanen håller Thorbjörn Södervall till med sin hund av rasen malinois. De tränar IPO tillsammans. IPO ? Internationell PrövningsOrdning ? är en stor sport som många människor utövar tillsammans med sina hundar i stora delar av världen. IPO består av tre delar: spår, lydnad och skyddsarbete. 100 poäng är max i varje delmoment. Stor vikt läggs vid skyddsmomentet. Thorbjörn Södervall är även han en av instruktörerna på klubben, för IPO. Han berättar att det skiljer sig en hel del mellan den svenska tävlingsformen och IPO. I Sverige tillåts endast brukshundsraser att tävla. Internationellt är det tillåtet för alla raser.

Valphagen

Valphage

Bredvid klubbhuset ligger valphagen. Idag råder full aktivitet. Det är söndag och valpträning. Valpträffarna är oerhört givande både för ägare och för hundar. Att få umgås med andra valpar ger social träning och psykisk stimulans. Valparna får röra sig obehindrat i ett inhägnat område.

Sponsorer

Norsborg lokala kennelklubb samarbetar med studieförbundet Studiefrämjandet. De bidrar med utbildning och material. Nyligen var fyra instruktörer från klubben på utbildning hos den erkände Nina Swartberg, som är utbildad inom tävlingspsykologi. Hon lär ut hur man hittar rätt tänkesätt för att lyckas bättre på tävling och träning.

 

Maria Fabach
info@vimeddjur.se

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet