Senaste nyheter
Hem / Hund / Pickup hunddagis ett rullande hunddagis med ur och skurtänk

Pickup hunddagis ett rullande hunddagis med ur och skurtänk

PickUp hunddagis är ett koncept som passar hundar som inte trivs på ett traditionellt hunddagis. Personalen kommer med en skåpbil och plockar upp hundarna för några timmars härliga aktiviteter som ett roligt avbrott under dagen då husse och matte jobbar.

Sara Moll är initiativtagare till Pickup hunddagis. Hon läste om en tjej i Stockholm som köpt en skåpbil och startat ett hunddagis på hjul. Det kickade igång en ide om en verksamhet där hundarna inte satt som i förvaring hela dagarna utan istället får vara kvar i sin hemmiljö och rastningen blir ett trevligt avbrott i vardagen.

unnamed-1

En vanlig hunddag
Personalen startar ca 10 på förmiddagen med att hämta upp hundarna med en skåpbil inredd med en hundbur åt varje hund. En förväntansfull hund möter upp i varje hall, ivrig att få träffa sina kompisar. När alla hundar är upphämtade och sitter i sina egna burar börjar dagens äventyr. I ca två timmar är man ute i naturen. Hundarna släpps i en inhägnad för att leka med varandra. Lite mental träning  och om vädret tillåter kanske det blir en tur till stranden och en härlig simtur. Vintertid brukar vi pulsa i snön, berättar Sara. En stor fördel med att vara mobil är att vi kan variera platserna där vi går. Vi kan ena dagen gå på någon vandringsled i skogen för att nästa dag gå i stadsmiljö. Hundarna får uppleva mycket miljöträning, känna många nya dofter och se olika platser. Klockan 15 brukar sista hunden lämnats tillbaka och hinner då vila lite innan matte och husse kommer hem. Tanken är inte att köra helt slut på hundarna, de ska orka med eventuella kvällsaktiviteter också med sin familj.

I flera städer
Pickup hunddagis  är ett franchisekoncept med rullande hunddagis och finns nu i Åmål, Säffle och Falun. Planer finns på att starta i Karlstad där allt fick sin början. De som arbetar på PickUp Hunddagis är utbildade hunddagisföreståndare men har även specialkompetens med inriktning på mobilt dagis. Alla har erfarenhet av hundar sedan tidigare och har blivit handplockade på grund av sin kompetens inom området. PickUp står för positiva träningsmetoder vilket genomsyrar verksamheten.

Starta ett egen pickup hundagis
Vill du ha hjälp med att komma igång och tillhöra ett nätverk kan detta vara något för dig. Att bli franchisetagare hos PickUp innebär att du är din egen företagare men får tillgång till vår kunskap och tips om hur du kommer igång och får kunder, säger Sara. Det är mycket att tänka på, tillstånd, försäkring och tankar om hur du kan inreda bilen. Det ingår också en hundagisutbildning på distans med praktik i en av våra mobila bilar.

Tips på hur man hittar kunder
Som nybliven företagare kan det ibland vara svårt att veta hur man ska nå ut till kunderna. Några av våra tips är:

  • Gör ett eget event – kanske en hundens dag
  • Anordna uppvisning eller tävling av t.e.x agility eller lydnad.
  • Ring olika veterinärkliniker och se om de har öppet hus eller någon föreläsning som du kan få komma på och bara mingla runt där.

Maria Fabach
maria@vimeddjur.se

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Hoppa till verktygsfältet