Senaste nyheter
Hem / Häst / Roliga aktiviteter som stärker gemenskapen i stallet

Roliga aktiviteter som stärker gemenskapen i stallet

När man har häst, är medryttare, skötare eller rider på ridskola brukar man ju oftast rida eller köra beroende på vad hästen används till. Men för att stärka gemenskapen mellan stallkompisarna och ha det trevligt tillsammans finns det massa andra roliga aktiviteter att hitta på.

Att smörja träns och sadel är kanske inte alltid den roligaste uppgiften man har i ett stall men för att göra det roligare kan man ta en filt och sätta sig ute i solen tillsammans med stallkompisarna och smörja träns och sadel tillsammans. Passa även på att ha knytisfika så blir stunden ännu trevligare.

Är det varmt och skönt väder kan man passa på att tvätta hästen ordentligt. När hästen är torr kan man ha på pälsglans, särskilt i manen och svansen så man får den riktigt fin. Det finns olika roliga frisyrer man kan göra både i manen och svansen. Prova dig fram tillsammans med stallkompisarna.
Bild-till-artikel-mysiga-aktiviteter-i-stallet-lånad-av-lilla-vårdhästen

För att göra mockningen roligare kan ni mocka på tid. Givetvis ska boxen/spiltan vara ren och fin. Den som vinner slipper mocka nästkommande dag då ni andra hjälps åt med vinnarens box/spilta.

Är ni ett privatstall kan det vara kul att starta egen ridklubb. Ni kan planera för egna tävlingar t.ex. i gymkhana  som både häst och ryttare brukar tycka är riktigt kul. Bjud in släkt och vänner som publik. Gymkhana brukar vara väldigt underhållande. Det förstärker gemenskapen ytterligare att ha egna klubbkläder. För att samla in pengar kan ni vara med på aktiviteter där man kan erbjuda ponnyridning.
Roliga aktiviteter som stärker gemenskapen i stallet

Finns det nybörjare i stallet kan man ordna teorilektioner för dem. Nybörjarna kommer både lära sig hur man tar hand om en häst och fortare komma in i kompisgänget i stallet.

Det finns horseshow både i Göteborg och Stockholm. Hyr en buss med busschaufför och åk tillsammans.

Har ni ett uppvärmt klubbrum kan ni ha filmkväll med tillhörande godis och chips.

Sov över på höskullen och berätta spökhistorier för varandra. Ni kommer garanterat få en mysig och läskig kväll.

Om ni har tröttnat på stallaktiviteterna så packa en matsäck och rid ut med stallkompisarna på en långritt. Det är alltid spännande att utforska nya vägar.

Heidi Purmonen
heidi@vimeddjur.se

Foto: Lilla Vårdhästen

 

Visa att du gillar oss

Om heidi

Kolla in detta också :)

Ridning på ridskola är nu godkänd som friskvård

Lite dyrare sporter som t.ex golf  och ridning har tidigare inte varit något som godkänts …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet