Senaste nyheter
Hem / Katt / Södertälje katthem

Södertälje katthem

I lördags var det äntligen dags. Dags att officiellt slå upp portarna för Nya Södertälje katthem.

I månader har många frivilliga kämpat och tillsammans har de skapat en harmonisk plats där hemlösa katter kan vistas i väntan på permanenta hem.

Under lördagen var det VIP – visning. Alla som har varit involverade i bygget av katthemmet samt media bjöds in för  att se det fina resultatet. Christer från Djurambulansen var där och det är också han som lett hela byggprojektet. Christer har en egen snickerifirma och hans kunskaper har kommit katthemmet väl till pass. Han har lagt ner stor del av sin lediga tid att bygga katthemmet. Under arbetets gång har Christer haft som en snickeriskola och de andra volontärerna har fått nya kunskaper inom snickeri.

Snickare

Astrid Åkesson som är ordförande, är en av eldsjälarna bakom katthemmet.

 

April-2013-188
Astrid på katthemmets kontor

Hon och många andra har sedan de blev vräkta från den andra lokalen snickrat, målat, inrett , men också kämpat sig igenom en lång resa. Men nu är allt äntligen på plats.

I nuläget finns det ca tio boxar med fördelat på ca 20 vuxna katter på det nya katthemmet. Förutom dem två kattungar och två dräktiga honor. Det är den tiden nu då de dräktiga honorna börjar komma in, säger Astrid. Alla katter har sin egen historia och utanför varje box finns en liten bakgrund av den nedskriven, men också en liten beskrivning av katten t.ex. om den är social eller skygg – hur gammal den är o.s.v. Katthemmet har en egen bloggkatt – Freddy. Han är katthemmets ansikte utåt.

Bloggkatten Freddy

Dagen till ära bjuds det på tårta och andra läckerheter. Ett fint lotteri med fina vinster har gjorts i ordning. Självklart går lotteripengarna till katterna. Sedan är det rundvisning bland katterna. Det ligger en harmoni i luften. Det är som att katterna känner av det positiva stämningen och de ljusa lokalerna. Många av boxarna har fönster så att katterna kan sitta och titta ut.

På kontoret finns de två små kattungarna. De är ca tre-fyra veckor och moderlösa.

April-2013-084

En privatperson hade hittat kattmamman med en kull ungar och beslutat sig för att ”ta hand” om två stycken. Han bedömde själv att de då var ca sex veckor. Han försökte ge dem kattmat och vatten, men de blev allt svagare. Efter ett par dagar kontaktade han katthemmet.

På katthemmet bedömde man att de var ca två veckor endast. De var magra och vägde då 200 gram. De är här på dagarna och på kvällen följer de med Tina hem. Tina är en av dem som arbetar på katthemmet. Det är passning dygnet runt när de är så små. De kallas George och Greta. Man har försökt hitta kattmamman, men inte lyckats hittills.  Planen är att försöka få in henne, så att hon inte föder fler kattungar utomhus.

kattgos

katt

katt

 

Visa att du gillar oss

Om heidi

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Hoppa till verktygsfältet