Senaste nyheter
Hem / Hund / Sover du tillsammans med din hund?

Sover du tillsammans med din hund?

Tillhör du dem som tror att hundar inte ska sova i samma rum som dig? Enligt ny forskning finns flera hälsofördelar med att man ska låta hunden sova i samma rum som man sover själv.

Det finns delade meningar om hurvida man bör ha hunden i sovrummet eller inte. För vissa är det självklart medan andra menar att man inte bör ha husdjur i sovrummet.

Den här studien gjordes för att se hur sömnen påverkades om man sov i samma rum som sin hund. Deltagarna bestod av 40 friska personer. Man kom fram till att de som låter hunden sova i sovrummet fick en större sömnkvalite’t. Däremot rekomenderas att hunden stannar på golvet och inte tas upp i sängen.

Forskare från Mayo Clinic i Arizona lät 40 deltagarna – både hundägare och hund bära aktivitetsspårare i sju dagar för att följa deras sömnmönster. Resultatet visade att deltagarna sov bättre och kände sig tryggare med hunden i sovrummet. 

Många hundägare är borta flera timmar om dagen från sina hundar och vill då förlänga tiden tillsammans. Att  man kan förlänga kvalitetstiden  genom att sova i samma rum istället för att stänga in sig.

Källa: Expressen/Hälsoliv
            Bustle
           Mayo Clinic 

 

          

 

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Hoppa till verktygsfältet