Senaste nyheter
Hem / Hund / Stockholms Hundmässa 2012

Stockholms Hundmässa 2012

Över 8000 människor och 25000 besökare och deltagare var på plats i år 2012 på Stockholms Hundmässa. Programmen under lördagen och söndagen var fullspäckade och det gällde att noga planera vad man ville se.

Våra hundar gör en viktig insats i vårt samhälle, vilket självklart ska lyftas fram. I år vann inte mindre än två polishundar titeln årets polishund – Izor och Puck. De är av rasen tysk schäferhund. De deltog båda i det svåra sökandet efter kvarlevor från flyghaveriet på Kebenekaise i mars och därför får de dela på priset. Att två hundar utses är mycket ovanligt. Vanligtvis brukar det vara en hund som tar hem priset.


Att utse årets bragdhund var enkelt att göra i år, enligt Svenska  Kennelklubben. Loppan, som är av rasen rhodesian ridgeback, var med matte Mona på promenad. Plötsligt ramlade Mona och blev liggande kvar. Loppan lade sig då över henne, för att hålla henne varm. Det räddade hennes liv. Dagen efter hittades de, av Monas son och Mona kunde tas till sjukhus. Tyvärr kunde inte Loppan och Mona närvara och ta emot priset, eftersom Mona fått förhinder. I deras ställe kom Loppans mamma med matte Eva och mottog årets pris.

Förutom alla montrar med olika hundraser i med representanter från de olika rasringarna så bjöds det också b.l.a på uppvisning av hundsporten freestyle samt på en fantastiskt rasparad.

Stockholms Hundmässa
Bergamascon representerade vallhundar
Stockholms Hundmässa
Whippet tillhör vinthundar
Stockholms Hundmässa
Isländsk fårhund tillhör spetsar och raser av urhundstyp
Stockholms Hundmässa
Irländsk terrier tillhör terriergruppen
Stockholms Hundmässa
Rysk Toy tillhör sällskapsgruppen

Maria Fabach
maria@vimeddjur.se

Foto: Line Kinnari

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Bilsemester i Sverige - här kommer lite tips

Bilsemestra med hunden – här kommer lite tips

Först och främst kan det bli väldigt varmt i en bil och grundregeln är att aldrig lämna sin hund i bilen. Inte ens för att springa in i affären. I en bil som står stilla stiger värmen väldigt fort och alla är inte medvetna om hur fort det går, därför kan man inte påminna ofta nog om detta. Hundar svettas inte på samma sätt som vi människor.

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet