Senaste nyheter
Hem / Övrigt / Stora Nolia mycket sevärt för djurintresserade

Stora Nolia mycket sevärt för djurintresserade

Pokémon GO smyger sig in mer och mer i  vårt samhälle och på årets förmodligen största mässa Stora Nolia anordnas en Pokémon Go-vandring. Mässan innehåller såklart som vanligt en mängd olika djuraktiviteter som trick och lindans med häst, agility för hundar, kaninbyggsbygge, hundrasparad, hunduppvisningar av polisen samt mycket mer.

Stora Nolia är Sveriges största mässa, som pågår under nio härliga augustidagar, 6-14 augusti i Piteå. 500 utställare inom en rad olika produktområden finns på plats och unika möjligheter till inspiration och shopping ges. Stora Nolia är en stor folkfest med massor av intressanta programpunkter varje dag. För både barn och vuxna.

Vid entré C finns ett hunddagis redo för att ta hand om din hund medan du tillbringar dagen på mässan. Erfaren personal från Hundvis hundskola tar hand om din hund och ser till att den har det bra medan du strosar runt.

En rasparad med många olika hundraser kommer att passera genom den centrala staden och inne på mässområdet.  Utställningsdomare Gunnar Norlin presenterar alla raserna så passa på att lära dig lite mer om olika hundar och deras egenskaper.

Norrbottens Läns Kaninavelsförening har en egen monter  med en klapp och kram hörna där man kan få hålla i en kanin och bara mysa en stund. Kaninhoppning – tävling på rak och krokig bana.

Gillar man hästar kan man besöka uppvisningsfältet Hund & Häst där det blir en rad hästuppvisningar, som Garrocha-uppvisning samt trick- och linedance med häst. Dessutom får vi se Working equitation, en relativt ny tävlingsgren i Sverige där man i tre olika grenar (dressyr, teknik och speed) tävlar med alla typer av hästar eller ponnyer. Den som visar detta är Elisa Thorell som är uppfödd med hästar. Working equitation är en blandning av westernridning och dressyr. För de mindre barnen finns möjlighet att rida.

Polisen finns på plats för att visa upp sina duktiga hundar och deras fantastiska insats de gör i samhället.

Mässan avslutas sista dagen med ridsport och prova-på ridning, även kaniner och
hundar finns på plats denna dag.
– En återkommande succé från tidigare år är Nolias hund-spa. Hit är alla besökare
välkomna att svalka sina hundar på skuggplatser med en skål vatten eller ge hunden
en svalkande dusch, säger Malin Hedqvist på Nolia AB.

Här kan du ta del av hela programmet 

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Hoppa till verktygsfältet