Senaste nyheter
Hem / Tämja undulaten

Tämja undulaten

Det är många som tror att det är lättare att få en hane tam. Jag anser att det är fel. Könet spelar ingen roll. Allt handlar om tid och tålamod. Dessutom har alla undulater en egen personlighet där vissa helt enkelt är skyggare av naturen och dessa fåglar får man då jobba lite extra med. Vill du ha en riktigt tam fågel så rekommenderar jag dig att skaffa en unge. En undulat från en djuraffär har ofta upplevt mycket stress i sitt liv, är otrygg och har svårare att lita på sin omgivning.

Jag hanterar mina fågelungar dagligen, de är vana vid händer och människor men sen är det upp till dig att lägga ner egen tid och tålamod beroende på hur tam och tillgiven du vill att din fågel ska bli.
När du får hem undulaten är det viktigt med lugn och ro. Sitt vid buren, prata med fågeln och servera hirskolv ur handen. Efter lite träning vågar den sig upp på fingret och äter ur handen. Att ha flera tama fåglar tillsammans är inte något problem. Tamheten smittar till viss del av dig på de andra fåglarna.

En undulat som lär sig prata är ett rent nöje och har den en gång börja tala så slutar den inte upp med det även om den får sällskap av ytterligare en fågel, Vissa undulater har större tal och härmningsförmåga än andra.

Text: Anna-Carin Hildeby

Visa att du gillar oss
Hoppa till verktygsfältet