Senaste nyheter
Hem / Hund / Åka taxi med din hund eller katt

Åka taxi med din hund eller katt

Åka taxi med din hund eller katt

Man skulle kunna tro att den som använder sig av ledarhund kan stanna vilken taxi som helst på gatan och åka med. Riktigt så fungerar det inte. Människor som använder sig av ledarhundar och vill åka taxi, bör säkrast beställa med genom växel. För ledarhund betalas ingen avgift.

Ledarhunden är oerhört viktig för en människa som är synskadad eller rörelsehindrad. De som använder sig av ledarhundar, är beroende av dem för att klara av vardagen.

Alla taxichaufförer tar inte emot pälsdjur i sina bilar, därför bör den som planerar att åka taxi redan vid beställningen uppge att hunden följer med.

Vi med djur har pratat med Kicki Erkers, informationsansvarig på Taxi Stockholm. Taxi Stockholm består av sammanlagt 900 åkerier, 4500 förare och 1500 bilar, som går i Stockholms Län. Nej, vi har inga speciellt utvalda allergibilar. Det som är viktigt är att informera larmcentralen om att du tänker åka taxi med din hund eller katt. Hur stort är djuret är? Så vi får en bild av var vi kan placera djuret i bilen. Vi har då en information som vi kan behandla. Om taxiföraren är rädd eller allergisk för hundar har vi stor tillgång till taxibilar och har vi möjlighet att omdirigera en bil.

Taxi Stockholm

Färdtjänsten har särskilda allergifordon och de ska vara till för pälsallergiker fria från rök och parfymlukt. Redan när du söker ditt färdtjänsttillstånd uppger du dina allergier, växeln ser sedan vid beställningen om resenären är i behov av en allergibil.

Resenären betalar en särskild avgift för att ta med sitt djur på resan. Avgiften baseras på halva taxameterbeloppet.

Om jag ser att det kommer en beställning – passagerare med hund, försöker jag ta den direkt, säger Bo, som är taxiförare. Han är en stor djurvän och älskar hundar. Favoritrasen är golden retriever. Tyvärr gick hans egen hund bort förra året, men det lutar åt att det blir en ny hund så småningom, säger Bo. Tyvärr åt hunden på allt. En gång åt han t.o.m. upp sitt eget koppel. Jag avvaktade i två dagar, för att se om det skulle komma ut den naturliga vägen. Det gjorde det inte och min hund fick opereras.

Operationen gick bra och hunden fick komma hem några dagar senare.

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Bilsemester i Sverige - här kommer lite tips

Bilsemestra med hunden – här kommer lite tips

Först och främst kan det bli väldigt varmt i en bil och grundregeln är att aldrig lämna sin hund i bilen. Inte ens för att springa in i affären. I en bil som står stilla stiger värmen väldigt fort och alla är inte medvetna om hur fort det går, därför kan man inte påminna ofta nog om detta. Hundar svettas inte på samma sätt som vi människor.

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet