Senaste nyheter
Hem / Hund / Tips på aktivering inomhus

Tips på aktivering inomhus

När kylan är bitande brukar ofta utomhusaktiviteterna bli kortare då kan det vara bra att komplettera med lite hjärngymnastik. Här kommer lite tips.

Låt hunden använda nosen. Göm godis i t.e.x en hushållsrulle eller en tom mjölkburk. Vill du göra det lite svårare så kan du gömma rullen

Tänkövningar
Låt din hund använda hjärnan. Ta en godis i ena handen och låt hunden lista ut i vilken hand du har den.
Ställ tre muggar upp och ner på golvet under en av dem finns det godis. Låt hunden hitta rätt burk.

Träna sitt ligg och rulla runt. Lär din hund gå slalom mellan benen.

Träna ögonkontakt
Det är alltid bra att träna ögonkontakt. Lägg en godis på golvet. Låt inte hunden ta den förrän den ”ber om lov” tittar dig i ögonen. Då kan du säga varsågod.

Lär din hund städa
Ta lite papper och knöggla ihop dem till en boll. Ta fram en papperskorg eller låda. Kasta ut de ihopknögglade pappersbitarna och lär hunden att städa upp dem och lägga dem i papperskorgen. Belöna för varje pappersbit. Här kan du egentligen använda det mesta som är lätt för hunden att greppa – r.ex. toarullar eller hundens egna leksaker

Lite tuffare utmaningar
Ta locket till mikrovågsugnen och under den lägger du några godisar. locket brukar ofta vara genomskinligt och då ser hunden godiset och triggas mer till att få tag i det. Hunden kommer att försöka lista ut hur den ska flytta på locket – vilket inte alltid är helt enkelt.
Häll i några godisar i en stor läskflaska. Här behöver hunden verkligen få använda huvudet för att tänka ut hur den ska få ut dem.

För att förena nytta med nöje kan du lära hunden att t.e.x hitta dina nycklar, din mobiltelefon eller att tända och släcka lampan.

.

 

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet