Senaste nyheter
Hem / Katt / Två katter- en kärlekshistoria

Två katter- en kärlekshistoria

För några år sedan fick Södertälje Katthem in två katter, som inte verkade ha haft nån mänsklig kontakt tidigare. Åtminstone ingen kontakt som de mådde bra och utvecklades av.

De var kolsvarta båda två och låg mest i sin bur och tryckte tätt intill varandra. Eftersom de inte visade minsta intresse av att bli uppmärksammade, var det heller ingen som fastnade för dessa katter. Att de var svarta hjälpte inte upp situationen, eftersom många inte gillar just svarta katter, av nån obegriplig anledning.

Den ena katten började plötsligt magra av och när hon kom till veterinären visade det sig att hon var för sjuk för att kunna räddas, så hon fick somna in.

Ensam kvar blev den andra katten, Sarah.
Sarah

Hon saknade den enda trygghet hon haft, det märktes. På katthemmet funderade man mycket på hur man skulle kunna göra livet bättre och roligare för Sarah.

Efter en tid kom ett gäng unga katter till katthemmet. En av dem var ett riktigt charmigt litet yrväder. Han hette Matrix.
Matrix

Efter en tid fick Matrix kompisar egna hem. På katthemmet beslöt man då att presentera Matrix för Sarah.

Det visade sig vara ett lyckokast. På nolltid blev Sarah en helt annan katt. Man såg livsgnistan tändas i henne ögon. För första gången såg det ut som om hon hade KUL.

Sarah och Matrix

Matrix och Sarah lekte och tvättade varandra om vartannat.

Nu började också besökare lägga märke till dem. En intressent bodde långt borta men förälskade sig i båda katterna.

De fick skjuts till det nya hemmet. Tyvärr visade det sig efter en tid att ägaren inte riktigt insett att Matrix var en ung och glad kille med massor av bus och upptåg i sig. Han ville leka och busa hur mycket som helst. Katthemmet blev kontaktade och ombads ta tillbaka Matrix. Vi sa att vi tar tillbaka båda katterna, vilket ägaren motsatte sig. Vi sa att det inte var förhandlingsbart. Sarah och Matrix hör ihop.

Snart var de tillbaka på katthemmet igen. Men inte så länge.

En intresserad blivande husse dök snart upp från en grannkommun. Vi förklarade noga vad de innebar att ta sig an dessa katter, så han blev införstådd med att Sarah kunde behöva lite tid på sig i det nya hemmet och att Matrix var en aktiv liten kille.

Så kan livet förändras för två katter som finner varandra. Kemin måste stämma även bland katter, och det gjorde det i det här fallet. De bor nu sedan länge hos sin husse och alla trivs tillsammans! ♥
Författare: Astrid Åkesson
Södertälje katthem
Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Katter får hjälp av World Animal Protection

Katter har varit människans följeslagare i århundraden och bara i Sverige finns det över en …

Hoppa till verktygsfältet