Senaste nyheter
Hem / Häst / Unga ryttare

Unga ryttare

Unga ryttareAtt ha en egen häst är många unga ryttares högsta dröm. Många börjar på hästryggen redan i 2–3-årsåldern. Det finns många sätt att komma i kontakt med hästar om man inte har möjlighet att äga en egen häst.

Du kan rida på ridskola, vara medryttare, hjälpa till i stallet eller kanske känner du någon som har häst. De flesta ridskolor tar emot barn från 7 år men det finns de som har valt att satsa på ännu yngre ryttare.

En ung ryttare som både gillar att rida fort och hoppa ska kanske fundera på en karriär som hinderryttare. På Strömsholm kan du hitta bra utbildningar. De har även distanskurser i hästkunskap.

Ryttarens utrustning

Ridhjälmen Jofa är en idealisk barn- och ungdomshjälm som tål tuffa tag. I svensk lag står det att ryttare upp till 18 år ska ha ridhjälm under all ridning av hästar. Ryttare upp till 13 år ska ha ridhjälm på sig under all hantering av hästar.

För att din ridsko eller ridstövel inte ska glida igenom stigbygeln bör den ha klack. Det finns olika typer av ridstövlar. Allroundstöveln har en stålhätta utifall hästen skulle trampa dig på tårna. Den är mest lämpad för att rida på ridskola och pyssla i stallet.

Ridbyxorna ska vara mjuka och sköna och de ska vara förstärkta på insidan av knä och lår så att du inte får skavsår av sadeln när du rider.

Det finns många böcker om ridning och mycket kan du lära dig bara genom att läsa.

För att få hjälp med att förverkliga din dröm finns det fonder och stipendier du kan söka. Företaget Agria är en av dem som delar ut stipendier till unga ryttare.

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Ridning på ridskola är nu godkänd som friskvård

Lite dyrare sporter som t.ex golf  och ridning har tidigare inte varit något som godkänts …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet