Senaste nyheter
Hem / Hund / V-politiker stängde in hund i bilen på årets varmaste dag

V-politiker stängde in hund i bilen på årets varmaste dag

En V-politiker stängde in sin hund i bilen på årets varmaste dag hittills.  Johanna Wisfelt är ute och handlar när hon ser en hund inlåst i bilen, i gassande solsken. Termometern i Johannas bil visade 42 grader och gissningsvis var det varmare inne hos hunden eftersom den redan stått i solen ett tag.

Johanna säger till Aftonbladet – ”Jag såg att hunden satt och andades häftigt, man såg att hela tungan hängde ut. Det är helt fruktansvärt, ingen ska behandla ett djur så här.” Johanna lyckades öppna bilens dörr genom en glipa i fönstret. Hon satte sig i skuggan med hunden och gav den vatten. Varuhuset kallade på ägaren i sitt högtalarsystem. Hundens ägare, som visade sig vara en kvinnlig V-politiker i södra Sverige, kom inte ut förrän efter 15-20 minuter. Johanna berättar för Aftonbladet att de då tog hus i helvete.
– Hon skrek och gapade och blev helt tokig. Jag skulle sköta mitt och ge fan i hennes hund. Hon hotade att polisanmäla mig.
Johanna säger vidare till Aftonbladet – ”Jag såg att hunden satt och andades häftigt, man såg att hela tungan hängde ut. Det är helt fruktansvärt, ingen ska behandla ett djur så här.” Johanna lyckades öppna bilens dörr genom en glipa i fönstret. Hon satte sig i skuggan med hunden och gav den vatten. Varuhuset kallade på ägaren i sitt högtalarsystem.

V-politiker stängde in hund i bilen på årets varmaste dag
Hundens räddare-Johanna Wisfelt med pojkvännens hund Vavva.

Enligt Aftonbladet, som varit i kontakt med kommunpolitikern, bekräftar hon att hon lämnat hunden i bilen men att det hela förstorats upp. Hon säger till Aftonbladet.
-”Jag var inne på varuhuset cirka tio minuter för jag handlade enbart en fläkt och ett par damshorts för att gå och leverera det till min 99-åriga mamma, som hade behov av det eftersom det var klass 1-varning och värmebölja här nere.”

V-politiker stängde in hund i bilen på årets varmaste dag
Arkivbild. Hunden har ingenting med artikeln att göra.

De frågade även om hon ångrade att hon lämnat sin hund i bilen och fick till svar
-”Det enda jag ångrar är att det här tar sådana proportioner och att det drabbar dels mina politikerkamrater men också min familj och vänner. Kommunpolitikern hävdar att det inte fanns någon annan möjlighet än att lämna hunden i bilen då man inte fick ta med den in i varuhuset.”

Heidi Purmonen
heidi@vimeddjur.se

Källa: Aftonbladet

Visa att du gillar oss

Om heidi

Kolla in detta också :)

Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet