Senaste nyheter
Hem / Sponsrad / Välja kattförsäkring

Välja kattförsäkring

Denna artikel är i samarbete med Kattförsäkring.nu

KattförsäkringVisste ni att bara 4 av 10 katter i Sverige är försäkrade? Det kan jämföras med hundar där samma siffra är 8 av 10! För de som väljer att försäkra katten finns ett flertal försäkringsbolag att välja mellan, bland annat Svedea. Vad som är viktigast att titta på i val av försäkring beror lite på ras, ålder och behov. Här följer några tips på vägen:

Veterinärförsäkring är basen
Det viktigaste är att teckna en veterinärförsäkring. Det är basen på försäkringen och den som vill hålla nere priset kan välja att enbart teckna denna försäkringsdel. Med veterinärförsäkring får man ersättning när katten blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Dock finns det olika saker som omfattas för de olika försäkringsbolagen.

Se över behov av tillägg
Livförsäkring kan vara ett bra tillägg i det fall det är en raskatt. Raskatter är dyra att köpa in och om katten avlider fås ersättning till en ny katt. Livförsäkring rekommenderas däremot inte till bondkatter då ”marknadsvärdet” är så lågt. Ett annat tillägg är reseförsäkring. Blir din katt sjuk precis när ni ska åka på en bokad utlandssemester kan man få avboka den och få delar av utlägget tillbaka. Som ett avbeställningsskydd – fast för djuren, även om de inte var tänkta att följa med på resan. Är katten tänkt att användas till avel kan även avelsförsäkring vara en rekommendation. Då kan man få ersättning för utredning om fertilitet, om den inte längre kan användas inom avel och för att vara hemma med sjuk kattunge.

Variera självrisken
När man försäkrar en kattunge kan det vara genomtänkt att välja en kattförsäkring som har en lite lägre självrisk. Under kattens första år är risken stor att man kommer behöva uppsöka veterinär. När den inte är lika liten längre och har upptäckt lite mer av världen kan man pressa priset på försäkringen genom att välja en försäkring med högre självrisk.

Se på detaljerna och jämför
Det första steget bör alltid vara att se på behov och bestämma sig för vilka försäkringsdelar som kattförsäkringen bör innehålla. Sen kan man jämföra försäkringarna mer i detalj. Det kan vara allt från hur många år livförsäkringen gäller, högsta ersättning för veterinärvård, självrisk och möjlighet till tilläggsförsäkringar.

På sidan Konsumenternas finns en neutral jämförelse av flera olika bolag. Ta dig tid för att jämföra för att därigenom få bäst anpassat försäkringsskydd.

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Vad behöver katten i sitt foder?

Denna artikel är i samarbete med Granngården Vad finns det för ingredienser i kattmat, vilka …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet