Senaste nyheter
Hem / Hund / Valpträning

Valpträning

hundträningen

Du är mitt i valpträningen och det dyker upp en person. Din valp ignorerar dig helt och rusar fram emot personen i ifråga. Så länge valpen är liten och söt är det oftast helt ok. Men för dig gäller det att vara konsekvent redan från början.

När valpen är fyra månader kan du vända dig till en kennelklubb. De har valpträffar och valphagar för social träning. Inkallning bör du börja träna tidigt. När du kallar på din hund ska den omedelbart avbryta det den håller på med och komma till dig. Det är även viktigt med valpträning i vardagen. Lär den att det inte är ok att hoppa på andra människor, dra i kopplet, skälla på andra hundar eller ignorera dig.

Träning av inkallning

En vanlig situation för de flesta hundägare vid träning av inkallning, är att det passerar en obekant person. Personen ifråga böjer sig ner och gullar med valpen och varken valpen eller den mötande personer hör eller ser dig. Berätta vänligt men bestämt för den som är på väg att hälsa på din hund att ni tränar och att din hund inte får hälsa just nu. De allra flesta förstår, men det finns en del människor man kan stöta på som totalt ignorerar dig och helt enkelt går fram, visslar eller ropar på din hund. I det här läget måste du se till att du är mest intressant. Lite godis eller favoritleksaken bör alltid ligga i fickan. Skäll aldrig på din hund, om den inte genast kommer tillbaka. Då upplever den det som negativt att återvända till sin ägare.  Så länge valpen är liten hinner du ifatt den, om den springer ifrån dig, men det blir svårare ju större valpen blir. Du som ledare måste vara tydlig och konsekvent!

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Bilsemester i Sverige - här kommer lite tips

Bilsemestra med hunden – här kommer lite tips

Först och främst kan det bli väldigt varmt i en bil och grundregeln är att aldrig lämna sin hund i bilen. Inte ens för att springa in i affären. I en bil som står stilla stiger värmen väldigt fort och alla är inte medvetna om hur fort det går, därför kan man inte påminna ofta nog om detta. Hundar svettas inte på samma sätt som vi människor.

En kommentar

  1. Vilken bra artikel! Så enkelt men man behöver läsa det för att poletten ska falla ner

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet